Bemelmans Bar

Jag har velat gå till Bemelmans Bar hur länge som helst och igår så var det äntligen dax! Bemelmans är en gammal anrik bar som ligger i Carlyle Hotel på Upper East Side 76th St…de beskriver sig själva så här:

Gamla handmålade tapeter, live jazz (kändisar!?) och en gedigen drinkmeny. Vi hade läst att de tar walk-ins och vi skulle gå ut tidigt, 18.30, så vi tänkte att vi inte behöver boka. Nitlott! När vi kom så var det minst en timmes kö för att ens komma in. Klockan halv sju, en onsdag?! Visst, Bemelmans är supertrendigt just nu och syns i serier, filmer från New York men alltså så trendigt trodde vi inte det skulle vara. Det får bli en annan gång tänkte vi och gick istället till en annan favorit på Upper East, Match65 Brasserie.

Rhonda jag och Nicola.
Crêpe Suzette och en Créme Brûlée.

Vi åt Fois Gras och bläckfisk och två efterrätter på det. Så gott! Verkligen ett ställe jag kan rekommendera. Rhonda känner ägarinnan och hon satt vid vårt bord hela kvällen men fastnade tyvärr inte på bild.

Promenerade sedan hem på Manhattans gator och avenyer och kände en stor tacksamhet över att jag bor just här just nu och har så många fina vänner som jag uppskattar…men också en stor sorg över att det snart är slut.

Tacksamheten vinner alltid.

❤️

En reaktion till “Bemelmans Bar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s