Tiden rinner iväg

Jag förstår inte var tiden tar vägen?? På många sätt känns det som att vi redan är på väg hem. Vi planerar för Edwards universitetetsstudier (i Holland!!!), Nellans gymnasium, mitt jobb, vad vi ska ta med oss hem, vad som redan nu ska sorteras och ges bort…resor som ska göras, resor som inte hinns med…vår tid här är snart SLUT! Ofattbart.

Bild på snacksen men inte en enda på gästerna!

Men tills dess så ska vi väl hinna leva litet också. I fredags hade vi gäster här hemma, Richards släktingar, Martin och Anette och vår svenska granne (som Nelle är barnvakt åt). Jag hade fixat lite snacks som vi åt först, för alla kom ju direkt efter jobbet, och sedan beställde vi mat från en peruansk restaurang som ligger här bredvid, PioPio. En trevlig kväll som slutade innan midnatt för morgonen därpå skulle vi upp kl 04 då det var den årliga MudGolf-tävlingen ute på Long Island. Det var bara Richard från vår familj som spelade i år. Våra barn ville inte vara med i år och jag kände inte heller för att vara ute i kyla, lera, iskallt vatten, vind i timmar. Känner man mig så vet man att frysa, det är det värsta jag vet. Här kan ni läsa lite mer om tävlingen.

Istället så åkte jag och Joanne, Richards tremännings fru, ut till Long Island litet senare. Först åt vi en lååååång frukost och pratade länge och ostört. Vilken skillnad det är när man inte har små barn längre. Samtalen blir klara, meningarna blir inte avhuggna och tankekedjorna får ta sin tid. Nåväl, efter frukosten hämtade vi vår bil och körde ut till Huntington. Vi gick en kort promenad ner till Long Island Sound och tittade på havet. Det var precis lagom.

När de kom tillbaka från golfen käkade vi middag hemma hos en av grundarna till tävligen som bor ute i Huntington. Bakad potatis, green beans och steak. Det blev en härlig dag och på kvällen var vi alla helt slut. Jag somnade innan klockan 10…

Söndag var vi bjudna på boozy brunch hos våra danska vänner Thor och Kristina. Underbar mat, mimosas, bloody marys…vi var inte hemma förrän sent på eftermiddagen. Boozy brunch är definitivt ett koncept jag kommer ta med mig hem fast kanske på lördagar… Perfekt ju – några drinkar på dagen, gå och lägga sig tidigt och pigg dagen därpå!

Måndag åkte jag och Kristina ut till Long Island (igen!) för att hälsa på vår vän Floortje som bor där ute. Det är Floor som inspirerat mig att börja göra armband – hon är så kreativ! Nu hade hon sytt nya kuddar hemma. Blandat filtmaterial med ”gamla” broderade framsidor av kuddar. Resultatet blev nåt helt nytt och modernt! Glömde ta bilder. Vi åt Ramen i Port Washington, shoppade litet i butikerna där ute och sedan tog vi tåget hem till Manhattan igen.

Kristina och Floortje

Ja, det var en speed update av mitt liv. Ska försöka bli bättre på att uppdatera. Lovar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s