Staten Island

New York är ju inte bara Manhattan utan består av 5 Boroughs: Manhattan, Brooklyn, Queens, Bronx och Staten Island. Jag tror bara jag har varit på Staten Island en enda gång förut så idag tänkte vi att vi åker ut på en liten hajk och kollar in ”den okända” ön. För att komma till Staten Island måste man åka över Verrazzano-Narrows Bridge. Tydligen var den världens längsta bro från 1964 till 1981 då en bro i Storbritannien tog över titeln. Världens längsta bro idag ligger i Kina.

Det blev en skogspromenad istället för en hajk. Vet inte hur vi lyckades men vi kom bort från loopen flera gånger. Uselt skyltat! Sammanlagt kanske vi gick 4 km. Men det var skönt ändå i kylan. Vi har haft minusgrader här i några dagar igen och ikväll väntar vi på snöstorm.

Gänget!

Efteråt käkade vi brunch på ett litet ställe, The KOVA, som vi googlade fram i ren desperation. Vi hade tänkt äta italienskt på någon restaurang i närheten men till varenda ställe vi ringde så var det väntetid i timmar.

Sen åkte vi vidare till fort Wadsworth. Om detta fort vet jag inget. Det var kallt, tråkigt och jag hade bara ögon för Manhattan skyline. ”Take me hooooome….” Om jag skulle summera dagen, Staten Island är inget för mig.

Number one borough!!

I morgon är vi alla lediga då det är MLK Day.

Lånar en bild från internet som gör mig rörd varenda gång jag ser den. Här fanns så mycket hopp.

Ni får några quotes med er på vägen också.

Hoppas ni haft en fin helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s