Fick en fin present!

Jag var på ett museum i veckan jag aldrig varit på tidigare, The New Museum. Det är uteslutande Contemporary Art och jättekonstigt. Allt där inne väckte känslor, och inga bra känslor utan skräck, avsky, otäckt, konstigt, meningslöst…jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst! Men intressant var det ju ändå! Jag var där tillsammans med min vän Floor och hon kände precis likadant. Det fanns ingenting man kunde vila i. Museum och konst ska ju väcka känslor men ofta så är det blandat; sånt som är obehagligt och sånt som är själsligt vilsamt. Så icke här.

Första rummet hade upphängda Alien-liknande figurer som gav ifrån sig kroppsljud, andning, magljud, lever, lunga…tarmar.

Det var skulpturer…den här var typ 4 meter hög.

Tavlor med motiv som var, hm vad ska man säga, provokativa? Allt var konstigt – i ett hörn hängde en bit torkad ingefära…

…och i hörnen på golvet i hela museet hade man hänt ut och sopat ihop små glaspärlor. Konstverk som såg ut som stora avloppsrör med innehåll. Det var nästan inga andra människor där och de som jobbade i de olika gallerierna kändes som zombies – ett tag undrade vi om vi någonsin skulle komma ut?

Jag vet inte vad jag ska ge det för betyg – inte var det särskilt trevligt men väckte känslor gjorde det definitivt. Men vad jag egentligen skulle berätta om var ju den fina present jag fick av Floor. Ett armband som hon gjort!

Hon hade hämtat inspiration från de armband som danska HAY (se bilder från internet nedan) gör men sedan satt sin egen prägel på det med så vackra färger. Hon är så otroligt kreativ.

Nu har jag beställt lite ”pärlor” och ska försöka mig på att göra några armband själv. Fina va!?!

Jag och Floor på The New Museum.

Efteråt tog vi en promenad runt i SoHo och fikade te med scones. Comfort food. Tryggt och trevligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s