Hela dagen har jag småfnissat åt den här meningen

Jag blir alltid lite stressy depressy före jul. Även fast jag inte har någon stress alls i år så har jag aldrig en bra känsla före jul. Det är så många måsten. Pynta. Julklappar. Glöggar. Kläder som måste vara i ordning. Städa. Gran. Adventsljus. Komma ihåg småklappar varje morgon. Lucialinne. Julmat. Listan tar ju aldrig slut. Holly jolly. När julen sedan väl kommer så älskar jag den!

I veckan har barnen ”final exams”. En hel vecka där de har stora prov i varenda ämne – på allt de har lärt sig under, inte bara året, utan senast åren. Mycket att förbereda sig inför, gå igenom anteckningar och plugga på. Edward hade sitt prov i ekonomi idag och Nelle i matte och engelska. Nerverna hemma är på bristningsgränsen.

Sötaste lucian på utedagis!

Lucia har vi inte sett mycket av. Inte ens en kopp glögg har vi fått i oss idag men det fick vi däremot igår. Vi var hembjudna på Christmas Warming Party hos Richards tyska kollega och fru. Ute på deras takterrass serverades Glühwein, Stollen (tyskt traditionellt julbröd) och lite senare soppa med valfri dryck inne i lägenheten.

De bor i en spektakulär lägenhet i Long Island City, tvärs över floden från oss. Efteråt hade vi planerat att åka ut till Dyker Heights för att titta på all julbelysning i kvarteret. Dyker Heights är berömt för sitt överdåd av julpynt och vi har varit där tidigare med barnen men vi vill åka även i år, för sista gången (kanske?). Så vi knappade in adressen i GPS:en och hela vägen lyste det rött!! Trafik trafik trafik. Vi fattade snabbt att vi inte var de enda som tänkt på att åka dit så vi orkade faktiskt inte. Istället för en 20 minuters resa skulle det tagit timmar. Ja ja – vi har sett det förut

Hoppas det här inte blev för tungt och deppigt och att NI haft en fin lucia.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s