The Russian Tea Room

50-åringarna i mitt liv är många! I somras fyllde min träningskamrat Kristina 50 år och jag kunde inte vara med och fira eftersom vi hade midsommarfest i stugan samtidigt. istället bestämde vi att fira henne med en fin High Tea någon gång i höst. Vi fick vänta ända till i december med att få till det men det var värt väntan.

The Russian Tea Room är en institution i New York. På Wikipedia beskriver man restaurangen som Art Deco Russo-Continental och jag kan bara hålla med!! Önskar jag visste vad det betyder bara. Men den är över 100 år gammal och det känns som att inredningen och sättet de sköter restaurangen också är det.

Det är rött, det är guld, det är ryskt.

Vi beställde High Tea och Champagne och sedan satt vi och åt, grät och skrattade i några timmar. Som man gör med vänner. Mest skrattade vi nog åt när vi pratade om jul, till exempel vad man har för traditioner i familjen. Jag berättade om vår familj och hur mycket mat vi har på julafton. Först gröt, sedan julbord, sedan fikabord, gottebord – allt på en och samma dag. Mina vänner frågade: men vem lagar all mat? Det gör mamma, sa jag. Men vem bakar? Det gör mamma. Vem gör godiset. Mamma. Har ni tomte också? Ja!! Vem är tomte då? Jo men alltså, det är mamma!!! HAHAHA- stackars din mamma tyckte de och jag kan bara hålla med. Och värst skrattade vi när vi insåg att det är detta jag ska leva upp till i resten av mitt liv. Det är ju omöjligt om man inte är superkvinna som min mamma!!

Egentligen är High Tea bara för mycket!! Hur ska man kunna äta så otroligt mycket bröd? Men fint är det. Och lyxigt med kaviar och alla fyllningar. För att inte tala om sconesen och sötsakerna.

Så mysig eftermiddag. Bevaras i hjärtat för alltid.

Och jag ljög lite där i texten, vi drack prosecco, inte champagne (för dyrt!) men det lät liksom flottare ihop med kaviaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s