Mono

Jag gissar att det är förklaringen på varför vi är trötta. Det är ett virus så det finns inget att göra, bara vänta. Nelle hade också öroninflammation så hon fick lokal antibiotika för det. Vidare ska hon skölja ögonen med saltvatten vid behov. Ögat var bättre redan i morse.

Mono. Vet ni vad det är? Kyssjuka kanske låter bekant? Visst är det så att vi har fått in Körtelfeber i hushållet. Vi har alla känt oss krassliga till och från under ett par veckor men igår vaknade Nellan med ett illrött och igenmurat öga så vi knatade iväg till doktorn. Hon har också haft ont i ett öra till och från och varit hemma både förra veckan och veckan innan det. Förra måndagen testade vi ju båda barnen för Covid då de kände sig dåliga med svullna lymfkörtlar och var trötta och hängiga. Testet var negativt så vi har liksom ”kört på”. Igår testade Nelle positivt på Körtelfeber, Mono som det kallas på engelska.

Hösten 2021 är ingen lek. Finns det inga roliga memes som beskriver detta?

3 reaktioner till “Mono

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s