En dag i SoHo & Chinatown

Vi struntade i New York Marathon och gick söderut ner till SoHo för att fönstershoppa lite, kolla in julklappar och kanske äta lunch i Chinatown.

I den här stan finns alltid gerilla art att underhållas av…
Huset som Rei ligger i är så vackert.

Först gick vi, inspirerade av gårdagen, till Rei. Ett mekka för fritidskläder, sportkläder, cykel, skidor, klättring – de har ALLT! Vi kom därifrån med en ny massageboll för ”ryggfileérna”, två par termovantar från ”framtiden” (självvärmande) och en julklapp.

Efter Rei och Fjällräven promenerade vi vidare till Chinatown som var fullt i folk idag. I morgon släpper man ju in turister här igen så jag gissar att det nu är slut på ”lugn och ro”, inga köer, och lätt att få biljetter/boka restaurang för oss som faktiskt bor här. Senaste månaderna har varit magiska.

Chinatown. Det är ju här man ska handla. Så mycket andra frukter och grönsaker än vad man är van vi på ”tråk-Ica”. Sen att veta vad man ska göra med dem, det är en annan sak.

Vi åt sen lunch på en Szechuan restaurang. Dim Sum, gurksallad med vitlök och dumplings i chilisås. Jag drack Oolongte till och Richard tog en Tsing Tao. Så gott!

På vägen hem fick Richard behov av att bikta sig, det är ju ändå söndag. Det var bara för mig att stanna. Hoppas han fick ur sig allt.

Halleluja!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s