Champions!!

Edward har fortsatt spela fotboll i skollaget här i New York. UNIS, alltså barnens skola, spelar i flera ligor med andra privatskolor runt om i New York State och igår så vann de en av ligorna, NYCAL (New York City Athletic League). De gick igenom turneringen obesegrade!! Vilken seger och triumf!!

Stort grattis killar!!!

Men det har inte varit helt enkelt. Idag, dagen efter finalen, fick tränaren sparken. Det har varit en kultur i laget som inte varit bra och det är tränaren som satt kulturen. Ambitionen och det som utlovades innan var att det viktigaste är att ha kul tillsammans. Att alla ska trivas på planen, få känna sig del av laget och att alla som tagits ut i laget efter hårda try-outs ska få spela. Men så blev det inte. En del av spelarna har inte fått någon tid alls på planen och det har varit en sjukt låg energi kring hela laget. Och det här är killar som älskar fotboll!! Som spelar varje rast, varje dag i skolan. Edward till och med stack från en träning för att det var så dålig stämning. Men efter möten med spelare, personal från skolan, föräldrar(?) så fick coachen gå. Det var han som var den felande länken. Jag blev så glad att höra det! Det kan faktiskt vara så att det är de vuxna som gör fel. Och barn måste bli hörda och trodda.

BÄSTA LAGET!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s