Coney Island är alltid intressant

För två år sedan när vi var här träffade vi ju en gammal avdankad artist plus att vi hade en helt surrealistisk upplevelse i kön till Nathan’s korvkiosk…kommer ni ihåg?

Den här gången var det inte lika händelserikt, ingen höll på att dö eller så, men det är onekligen märkliga människor som håller till på Coney Island.

Jag kom fram vid 11 på förmiddagen. Hade med mig lite vatten och frukt, förberedd denna gång så jag inte skulle behöva ställa mig i kö för att köpa mat, det brukar bli galet vid lunchtid. När jag lade mig på stranden var dimman redan tät. Och då menar jag inte dimma från havet utan från alla som rökte gräs. 11 på förmiddagen. En tisdag! Det var nästan outhärdligt stundvis, enda stället dit man kunde få ”ro” var i vattnet.

Hur som helst. Vid lunch dyker två damer i min ålder upp och lägger sig precis bredvid mig. Den ena såg väldigt senig och vältränad ut och de börjar också dagen med ett pilatespass på sina filtar på stranden. Coolt, tänkte jag! Sen börjar de röka. Och röka. Och röka. Efter ett tag säger den andra, som är lite rundare och inte ser så hälsosam ut, till sin pilatespolare, ”I’m going to swim 10-20 laps – I love to swim stoned!!!”. Sedan tar hon på sig fenor, någon slags simhud på händerna och drar iväg, hög som ett höghus, ut i vattnet. Jag blev döstressad men tackade gudarna att vi låg precis vid livvakten.

De pratade också om sitt jobb som ”gårdagens show”, hur fulla de hade varit…jag undrar verkligen vad de där två jobbar med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s