Partysäsongen

Det är så härligt att kunna träffas igen. Jag känner ingen här som inte är fullvaccinerad (om man inte räknar barn) och nu börjar det bli partyn igen. Inbjudningar ”över gränserna” för den egna bubblan som man hållit sig till så länge. Vilken lycka det är!

Igår var vi tillsammans med tyskarna inbjudna till finnarna. Ja, man säger så här, vi är de nuvarande ”svenskarna”, i ett år till. Sen när vi åker hem och de nya ”svenskarna” tar över, då är vi bara Richard och Lotta igen.

Det var en riktigt rolig middag som börjande med Moët och avslutades med Finsk Fazer choklad. Fortfarande mätt! Jag tog inga bilder alls (telefonen låg i väskan i hallen) men bad Pia om tillåtelse att dela hennes två bilder som togs i början på middagen. Pia kanske ni känner igen från träningsgruppen – här är vi lite mer representabla, iallafall i början av middagen!

Vill dela med mig av kvällens mest spännande kuriosa. Pia har sprungit med den olympiska facklan i Finland! Hon har varit, och är, en mycket duktig löpare (proffesionell t.o.m?) så hon fick äran 2004 att springa 700 meter med facklan i Helsingfors, Finland. Den kom från Stockholm, Sverige och åkte vidare till Moskva. De Olympiska spelen 2004 hölls i Aten, Grekland och då hade facklan färdats från Olympia i Grekland, där den alltid tänds några månader innan spelen börjar, runt hela världen – bland annat i min vän Pias hand – för att sedan komma tillbaka till Aten och tända elden som startar de olympiska spelen. Stort! Vi fick se, och ta på facklan hemma hos dem igår, den ligger på hedersplats i hallen.

Så här ser den ut, facklan från 2004. Den här bilden kommer från nätet. På Pias sitter en silverplakett med hennes namn och datum för insats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s