Fasta inför pingst

Vi bestämde oss för att fasta Richard och jag. Mina vänner som jag tränar tillsammans med har gjort en 3-dagarsfasta och sa att de kände sig så pigga och fräscha efteråt så jag blev sugen på att testa. Har försökt en gång tidigare för 8-9 år sedan och då blev jag helt tokig efter en (1!) dag. Jag gjorde inte mycket research utan beställde samma färska juicer som de druckit från ett företag som verkade seriöst. Juicerna kom frysta i en frysbox och nu ligger några i frysen och de vi ska dricka närmaste dagen står på tining i kylen.

Frukost någon?

Varje dag ska man dricka max 6 stycken av dessa juicer. Igår fick jag bara i mig 5 men då drack jag även kaffe och massor med vatten. Jag var i ärlighetens namn ganska hungrig hela dagen och värst var frukosten tycker jag. Jag älskar stor frukost med kaffe, ägg, avokadomacka och bär!

Så här säger svenska kyrkan om fastan:

Att fasta är att avstå från något för att vinna något annat. Fastan ger oss tid för eftertanke och bön, och tid att växa i tron.”

Jag undrar om jag någonsin kommer till punkten att växa. Eftertanke ja. Jag tänker på hur mycket vi överäter och alla saker som vi sätter i oss som är ”nåt annat än mat”. Det här landet drivs av snacks!! Från otaliga förpackningar. Det känns inte sunt och det vill jag ändra på. Och då är vi ändå inte så illa ute som genomsnittsamerikanen.

Nu har halva dag två gått och jag har tränat på morgonen. Den här gången SKA jag klara det!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s