Kan man ropa hej?!

Det blev panik! Jag hade tid för att ta vaccinet kl 15.20 ute i Queens och Richard och jag hade bestämt att träffas kl 14.30 utanför garaget för att vara i god tid innan eftersom vi inte visste hur det såg ut dit vi skulle. GPS:en igår kväll visade att det skulle ta 29 minuter att åka dit men sen ska man ju parkera och kanske skriva in sig också.

På vägen ut ur garaget säger GPS:en 1 timme och 4 minuter…vi var alltså redan sena! Trafik! Vi hade tydligen glömt att New York har ”återhämtat sig” och att trafik kl 22 är inte densamma som kl 15. Gaaaah! Jag började panikgoogla och hittade till sist ett nummer och ringde vill vaccinsamordningen. Nej, hon hade ingen aning om vad som skulle hända om jag missade min ”time slot”. Vi åkte så fort vi kunde och när vi kom fram, en kvart sena, var det minst 200 meters kö…ingen brådska alls alltså. Puh! 30 minuter senare stod vi här, utanför dörren.

Slutet på kön…eller början beroende på hur man ser det.

Först fick man gå förbi en vakt och visa den QR-kod man fått när man bokade. Sen kollades vår bokning (att man bekräftat), giltig legitimation, att vi fyllt i alla nödvändiga ”papper” (kryssat i alla boxar online) samt ålder och att vi faktiskt bor i New York (vi hade med oss vårt hyreskontrakt) . Sedan nästa station. Koll av QR koden igen. Är du Ann-Charlotte Gray, född 30 januari 1970? Ja. Sedan ”stick” i armen och så var det klart. Nästa station: observation 15 minuter. Vi såg två personer som togs om hand av medicinsk personal efter någon slags reaktion på vaccinet. Vi kände inget. Sedan kom en sjuksköterska och och bokade tid för nästa dos. Efter 21-48 dagar ska dos två ges. Sen var det klart!

Öm i armen men i övrigt (peppar, peppar…) inga biverkningar eller oönskade symtom.

Så glad att det är gjort!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s