Att bli medbjuden

Min vän Anette, som är del av vår Coronafamilj, är även konsul och biträdande myndighetschef på Sveriges Generalkonsulat här i New York. Det innebär, förutom en massa arbete förstås, en hel del inbjudningar till roliga event och på just det här eventet som jag ska berätta om nu – blev jag medbjuden.

Siri Berg, som jag aldrig tidigare hört talas om, var en svensk-amerikansk abstrakt konstnärinna som gick bort för knappt ett år sedan, 98 år gammal. Hon hade då bott och verkat i sin ateljé på Mercer Street i SoHo sedan 1980-talet. Nu när hon inte längre är i livet så har familjen beslutat sig för att sälja lägenheten men innan de gör det så har de öppnat upp hennes arbetsplats och hem för inbjudna besökare. Så spännande!

Siri Berg

Knarriga golv, stora fönster och ganska gammalt och slitet men precis som man föreställer sig att en konstnär bor och lever! Hon lämnade Sverige för många sedan men hade väldigt mycket svenskt i sitt hem. Kaffepanna från kockum, dalahästar lite här och där och ljuslyktor från KostaBoda. Kaffepannan som ni ser högst upp i hörnet på hyllan i köket är faktiskt exakt likadan som den min mamma har hemma i Boden.

Många av de verk som hängde i hennes hem hade aldrig visats förut och nu försöker man få något galleri i Stockholm att ställa ut. Så perfekt att knyta kontakt med en svensk konsul då som har kontakter med kulturen.

Efteråt tog vi en lång promenad i solskenet och stannade till på en liten tapasrestaurang där vi drack ett glas sangria och åt tapas. En underbar dag!

Alltid handsprit på bordet!

Det är så underbart att New York börjar likna New York igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s