Livsperspektiv man måste lära sig

I morse när Nelle gick till skolan sa hon till mig ”kommer du ihåg när jag var lite olycklig i Sverige efter operationen och när jag var olycklig lite här när vi just flyttat hit?” ”Ja…” svarade jag. ”Tänk vad allt kan bli annorlunda! Nu är jag så lycklig. Jag har bra kompisar, ett bra liv – allt är bara topp, topp, topp!!”.

Det är då man förstår att man måste ha erfarenhet med sig. Lära sig att så är livet. Det går upp och det går ner. Och det är normalt. Jag tror att vi – nej – jag vet att vi, vill skydda våra barn från all smärta vi kan men när ens barn säger så här så förstår man också att man inte kan eller ska skydda från allt. Man måste få erfarenheter genom livet så man lär sig. Fallet blir alldeles för högt annars om man bara skyddats från alla känslor genom livet.

Sen att man blir glad när ens barn är glada, och att det enda man vill är att de ska vara lyckliga – det är en annan sak.

Bilden har nåt år på nacken.

5 reaktioner till “Livsperspektiv man måste lära sig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s