Kultur och motion

Det är väl ungefär så man skulle kunna summera helgen. Lördag var vi på Guggenheim och såg en usel utställning om…jag kommer knappt ihåg. Museet var fint som vanligt och även den permanenta utställningen men den som visades hade jag kunnat vara utan. Man kan nästan säga att jag redan nu är utan den för jag har redan raderat den ut min hårddisk.

Efteråt gick vi och käkade lunch ute på en innergård som var varm och skön under infravärmens strålar.

Man kan verkligen undra om dessa nya lösningar är bättre och säkrare än inomhusservering? Lika trångt, utan ventilation, men visst – det är öppet utåt. Mysigt var det iallafall!

Söndag åkte vi ut på Long Island och gick på hajk i Cold Springs Harbor. Ingen dödsföraktande klättring på isiga berg den här gången. Mer en skön promenad i lite kuperad terräng.

Innan vi åkte iväg. Om jag klätt mig för varmt i dunkappa? Det kan du fethaja!

I närheten av hajken låg Huntington så vi svängde förbi huset Richards farfar med syskon lät bygga till sina föräldrar och som de sedan bodde i. De utvandrade ju från Skottland så huset byggdes i skotsk stugstil så de skulle känna sig hemma. På den där murstocken satt ju det smidda ”G:t” (för Gray) som jag berättat om tidigare (https://notonstillettos.com/2012/10/22/laaaanghelg/) och som sitter här på vår öppen spis.

Jag har också ramat in två stycken fina tryck som jag köpte i Boden i höstas. Det blev jättebra så nu ska jag bara hitta en perfekt plats där de ska hänga. Har inte packat upp dem så jag inte skadar de innan de hittar ”hem”.

Kultur – motion – kultur – perfekt helg!

4 reaktioner till “Kultur och motion

 1. Vem bor i huset nu? Visste inte att Richards släkt kom från Skottland. Kom ihåg sen att du måste kvista över till NJ och fota huset där min mamma bodde:-)

  Gilla

   1. Ja, jag hoppas jag hittar den. Möjligen att jag nämnt den för dig i någon chat. Washington street är det i alla fall. Men nummer? får se om jag hittar.

    Gilla

   2. Kollade på en karta var Washington Street ligger. Vi kan nästan se gatan från vårt fönster! Det ligger i princip rakt över på andra sidan i New Jersey. Vi ser NJ genom 34th St på andra sidan Hudson. Ta reda på nummer så åker vi och fotar vid tillfälle!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s