Nu har det blivit krångel

I onsdags så var Richard på en tillställning på jobbet. Det var en avskedsfest för en av de militära rådgivarna och det var några speciellt inbjudna gäster. Man hade gjort allt enligt regelboken och då smittan just här i New York bedöms som ganska låg så kände väl alla att det var ok. Samtidigt träffades vi fruar (och män!) från de nordiska länderna på en rooftop bar och inväntade att tillställningen skulle ta slut och sedan joinade de oss i baren. Eller ja, det är ju separerade bord. Sitta i baren kan man glömma! Vi var 10 personer, så många som man får vara och det blev en jättekul kväll som höll på nästan ända tills kl 22 när de stänger. (”Pensionär” som man är tycker jag det är en perfekt stängningstid!)

Dagen efter kom baksmällan. Och då menar jag inte från drinkarna utan att en person på tillställningen hade testat positivt på Covid-19. Så nu är alla som var där i själv-karantän och hoppas på det bästa. Richard har flyttat till en studio på Park Avenue och väntar…på måndag ska de testas och så får vi se. En sak som iallafall är positiv är att han inte hade någon kontakt med denna personen under kvällen annat än att han hälsade.

Men nog är det så kallat wake-up-call. Det är inte över och den bubbla man har ska man hålla sig i.

Men en för en kort stund kändes nästan allt som normalt.

5 reaktioner till “Nu har det blivit krångel

  1. Hoppas Richard klarar sig. En fråga; hade person som testat positivt gjort testet innan hen gick på tillställningen? Då borde väl hen stannat hemma?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s