Hajk

”Haj och välkomna till Hajk!”

Helgen bjöd på underbart väder så på lördag åkte vi upstate New York för att gå på hajk. Inte promenad, h a j k. Jag hade googlat lite slött och hittat ett ställe, Gertrude’s Nose, som låg på under 2 timmars körning, 8-9 miles att gå och en riktigt vacker utsikt. Lät perfekt! Vi fick inte med oss Edward men väl vår Coronafamilj så vi såg verkligen fram emot dagen.

Resan dit var skön. Ingen trafik, fina vägar. Precis innan vi var framme passerade vi en liten stad som var otroligt mysig, New Paltz. New Paltz är en stad bildad av franska hugenotter 1678, välmående med ca 14.000 invånare idag. Såg ut som en typisk turiststad här på östkusten, mysiga restauranger, lyxshopping och så lite flum på det.

Från staden ser man bergsklacken där vi hajkade. Lånad bild.

Det kostade $10 att parkera och sedan var vi iväg!

Det var stundom ganska blött och jag var glad att jag hade på mig mina nya goretexskor som jag köpte på höstlovet för 160:- Det var också ganska tufft bitvis, brant, halkigt men kul vandring! Efter ca 2,5 timme var vi framme på Gertrude’s Nose

Gertrude’s Nose plåtad på bilden på parkeringen. Inga gröna träd så här års.

Vi hade bara med oss kaffe, vatten och frukt och fick dela på familjen E’s picknick, så snällt. Det smakade underbart när vi satt där uppe på toppen i solen!

Några ungdomar hade satt sig allra längst ut på en utstickande klippa som inte ens satt fast i massivet utan hängde utanför så man fick hoppa ut över en skreva. Jag får ett ”sug i magen” av att bara tänka på det nu. Men det såg mysigt ut och de hade bra musik med sig.

Sen, som från ingenstans, blev himlen mörk och det började blåsa nåt kollosalt! Sen kom en droppe regn…. Alla vi som var där uppe packade ihop snabbare än snabbast och började går tillbaka…då började det storma, hagla!! Det var som ett skämt – från det där underbara soliga vädret till kaos. Det höll i sig i 3 minuter sen var det fint igen. Vi hann inte ens fotografera Gertrude’s Näsa!!

Och rätt vad det var så var vi nere på parkeringen igen. En underbar promenad på 4-5 timmar. Det här huset hörde till parken och skulle rivas fick vi höra. Vilket misstag! Jag skulle mer än gärna sitta där med ett glad vin vid brasan efter en lång hajk.

Minnewaska State Park. Väl värd ett besök!!

2 reaktioner till “Hajk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s