Nu är vi officiellt ute ur karantänen!!

Egentligen på lördag om man ska vara petig, för då hade det gått precis två veckor sedan vi kom tillbaka. Sen kan man ju tänka lite som vi gjorde att covidtestet får vara vägledande – det viktiga är ju att vi inte bär på och sprider smitta! Så…..

…lite har vi ju hittat på under den senaste veckan. Barnen hade höstlov här förra veckan precis som alla svenska barn där hemma. Så vi packade in oss i bilen och åkte till Maine! Richard har ju en tremänning som har hus i Maine och de lånade generöst ut sitt hus till oss och våra vänner en natt innan de själva kom och anslöt till ledigheten.

På vägen passerade vi Portland och gjorde ett stopp vid en fyr (DUH!!) där det var otroligt vackert.

Det var svinkallt! Underställ, dunfoder och ullrock – PÅ!

Portland bjöd också på klassiska hamnmiljöer där fisket bokstavligen ”låg i luften”, en doft man är ganska kluven till. Inte angenäm men ändå en doft av lyx, eller hur?

Här i Portland ligger också fabriken för de klassiska Sea Bags, väskor gjorda av gamla segel med rep som handtag. Är man seglare eller västkustmänniska så vet man vad dessa väskor är. Jag hade ingen aning. De är ganska dyra men handgjorda precis här i fabriken i Portlands hamn. Våra vänner köpte en vit och blå med siffror. Klassisk badväska.

Vi åt såklart en lobster roll innan vi åkte vidare till huset som ligger vid kusten uppe vid Bath i Maine.

Du som läst min blogg tidigare känner kanske igen er här? Vi var och hälsade på precis samma år som de köpte huset. Då hade de precis flyttat in och vi åt hummer på trädgårdsmöbler och sov på luftmadrasser. Det gick bra det med men nu är det fullt utrustat och bara sååååå fint!

Bästa barnen!

Här får ni en liten glimt och vet ni vad? Det där älghornet kommer från Älvsbyn skickat av min pappa!!

2 reaktioner till “Nu är vi officiellt ute ur karantänen!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s