Storkonsumenter av vård

Kanske blir det så? Ett uppdämt behov när man inte kan gå till sin husläkare som vanligt? Vad gäller Nelles vård så är den ju gratis eftersom hon är minderårig men att jag också skulle komma upp i frikort, på mindre än en månad – det var oväntat!

Idag ska jag göra ultraljud på min fot. Från ingenstans upptäckte jag härom dagen att jag fått en knöl på foten som inte var där så sent som 24/6. Hur jag kan veta det? Jag fotade mina fötter på bryggan en sån där härligt varm dag i somras.

Då såg foten ut så här, helt normal och med lackade naglar. Och idag…

Knölen som sticker ut.

Jag frågade vår UD/SIDA-läkare vad det kunde vara och hon skickade mig på ultraljud för att kolla. Jag tror kanske det är ganglion – eller en ”gammelknöl” som min kompis sjuksköterskan sa. Vi får se.

5 reaktioner till “Storkonsumenter av vård

 1. Visst är livet spännande när man blir äldre… knölen ser lite läskig ut men förhoppningsvis stämmer det du tror. Själv har jag gjort 3 operationer sedan nyår (mer än hela livet innan) men det gäller att passa på i Corona-tider brukar jag skoja om 😉😱. TVT-op i januari (inkontinens), brusten blindtarm i juni och ett Trigger-finger nu i augusti! Det gäller att få valuta för skattepengarna hehe. Trigger-finger är tydligen vanligast bland ’medelålders kvinnor i övrigt fullt friska’ och tja inkontinens talar sitt tydliga språk. Man är över på döhalvan bevisligen…
  Annars tycker jag det är härligt att bli äldre rent generellt 😊.

  Gilla

  1. Hahaha vad bussig du är som berättar. Och det känns SKÖNT att det inte bara är jaaaaag!! Triggar-finger har jag aldrig hört talas om så nu måste jag googla. Hoppas du mår bra under omständigheterna!❤️Fick göra både ultraljud och röntgen och enligt ultraljudsdamen opererar man vanligtvis bort den här sortens åkomma. Det verkar som det har växt ut ett ”ben” på foten (???🤨🙃)så någon ganglion var det inte.

   Gilla

   1. Haha – ingen som känner mig här förutom du ♥️😉.
    Hoppsan, ett ben som börjat växa ut…som sagt, livet är spännande! Hoppas det ordnar sig för dig. Kram

    Gilla

 2. Jag har ett sådant litet extra ben på foten! Alltid haft tror jag. Tydligen lite ovanligt ( enligt naprapatsambon) men till viss del ärftlig ( mamma har och Love) Vet att den vid något tillfälle var lite svullen annars aldrig haft något problem av den.
  Vad skönt att läsa att Nellan känner sig starkare och bättre och att ni fått några sköna höstdagar.
  Jag hoppas att vi hinner ses innan ni åker hemåt igen!
  Kraam 💕🤗

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s