Japansk dressing

Vädret i september har ju varit helt makalöst. Det är ju fortfarande i det närmaste sommar här i Stockholm. Vi har inte ens behövt använda jacka än utan det har räckt med en hoodie när man går ut. Tur kan man också säga, för vi hade inte mycket höstkläder med oss.

I fredags var det så himla fint väder så jag och Nelle gick ut och åt lunch här i kvarteret. Det var så varmt och soligt att vi kunde sitta ute och äta, ganska otroligt va?! När Nelle får välja blir det i princip alltid thai eller pizza hut. Tack gode gud hittade vi en thai i närheten. Vi beställde röd curry och satay och det fanns ett salladsbord med grönsallad och två stycken dressingar, en thailändsk och en japansk. Jag plockade på mig sallad och funderade på vilken dressing jag skulle välja när ägaren kom ut och sa ”you have to try my Japanese salad dressing- its so good, simple but good”. Receptet berättade hon att hon plockat med sig från Japan när hon varit där och hälsat på sin bror (om jag inte fattade fel). Hon hade blivit helt såld och det blev jag med. Den var verkligen så god. När vi gick därifrån frågade jag henne vad som var i och hon berättade att det är bara olivolja, sesamolja, soja och socker. Lite sesamfrön på toppen. Så idag testade jag att göra den. Magisk!

Den här dressingen kommer leva med oss länge som älskar asiatisk mat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s