Dagarna går och det är bra

Nu har det gått nästan tre veckor sedan operationen och vi kämpar på. Varje dag som inget händer är en bra dag. Nelle håller på att trappa ner sina mediciner och hittills har det gått bra. Det ska bli skönt att bli av med morfinet som utöver att vara beroendeframkallande även ger henne fruktansvärda mardrömmar. Varje natt vaknar jag av att Nelle pratar, skriker eller gråter i sömnen. Så synd om henne!

Nu kan jag också lämna Nelle själv i någon/några timmar och ta en promenad eller gå och handla. Det är härligt att komma ut litet och i helgen sa faktiskt Nelle till mig att ”gå ut du, vi kan nog behöva en stund ifrån varandra!”. Hon har rätt såklart!

Fredag och lördag var jag ute och gick med min vän Kamilla. Vi hamnade i värsta ovädret. Från ingenstans kom en svart himmel, kastvindar, vågrätt regn med vad som kändes som hagel i – det var så dråpligt så vi bara kunde skratta åt eländet.

Ikväll träffade jag min kära tremänning Linda. Vi var först ute på en långpromenad och sedan bastade vi (så varmt att det inte ens gick att sitta på lavarna) och efter det åt vi en fräsch middag, Poké Bowl. Jag köpte en latmanspickellag (vilket ord!) idag och pickade en gammal ledsen rödlök och lite gurka.

Den här bilden är från en annan kväll när jag lagade Poké Bowl men det såg ut ungefär så här. Så himla gott! Dressingen är majonnäs blandat med lite riven ingefära och soja. Pricken över i:t!

Nu ligger jag i fåtöljen och slötittar på en Beck-film på 4:an. Dax att gå och sova efter en fin helg. Den kändes nästan normal.

Nybastad och mätt i magen. Kan man avsluta helgen bättre?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s