En halt, en lytt och en nyopererad

Som om det inte räcker med Nellans operation så har vi lite andra ”skador” att ta hand om också. För snart två år sedan opererade jag min högra axel som drabbats av impingement som inte läkte ut av sig själv. Till sist hade det gått så långt (och jag hade själv försökt träna den så mycket) att ben låg mot ben i axeln. Det gjorde fruktansvärt ont. Ortopeden gjorde då bedömningen att det inte var någon idé att försöka med kortison utan gick direkt på operation då den var så skadad. Den här gången sökte jag vård innan det gått så långt. Jag träffade en annan ortoped idag på samma klinik som förra gången och hon gav mig en kortisonspruta på en gång då det efter ultraljud var uppenbart att jag har en kraftig inflammation i rotatorcuffen. Jag ska göra en röntgen i morgon men vad hon kunde se såg senan bra ut den här gången. Hoppas nu att smärtan ger med sig litet så jag kan får sova och kan träna axlarna som så väl behövs. Det är otroligt med svensk sjukvård. Det här besöket kostade 350:- det är typ vad en fika kostar på manhattan. Man måste påminna sig om det. Särskilt när man tänker på att Nelles operation kostade oss exakt ingenting.

Och så var det Nellan då. Hennes tråd i tandställningen hade lossnat och jag tänkte att ”det är väl bara ringa Folktandvården så kan någon skruva fast den igen?”. Men nej…såklart inte. Efter tusen samtal fick vi iallafall komma till Eastman Institutet och träffa ett proffs som fixade det på 10 minuter. Grymt imponerande.

Resten av dagen har vi mest skrotat på. Ätit tacos. Pratat.

Vi är ganska ensamma om att ha munskydd på bussen men det struntar jag i. Min unge ska inte få Covid-19 just nu så då får man göra uppoffringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s