Älskade sol & Storforsen

En dag med sol! Vi började dagen hos min bror och hans familj i stugan i Älvsbyn och det var helt ljuvligt att kunna sitta ute i bikini och sola en stund.

Bjuder INTE på någon bikinibild men här satt jag iallafall.
I härbret har vi vedeldad bastu.

Älven har aldrig varit så här hög vad jag någonsin kan komma ihåg. Min bror uppskattar att den bara på någon vecka höjts 1,20 meter efter det ihållande regnet. Förresten – där har jag fel, det var ju stora översvämningar i Älvsbyn någon gång på 90-talet, men då var jag aldrig hemma. Haha, det är nästan sant att jag aldrig var hemma under hela 90-talet inser jag när jag läser detta. Iallafall. Här längs älven ligger alla pappas syskons stugor. Min farmor och farfar ägde marken vid älven och gav bort tomter till sina barn att bygga varsin stuga på. Själva bodde de i ”byn” Strycktjärn längs vägen och drev jordbruk. Farfar var skogshuggare när han var ung och det var så han träffade farmor som var kokerska åt skogshuggarna. Nelle är faktiskt döpt efter min farmor, hon heter Esther i andranamn.

Idag har vi plockat lite blåbär, svamp och mest hängt. Efter middagen åkte vi upp till Storforsen för att titta på vattenmängderna som rasar från fjällvattnet. Vattnet från Storforsen rinner ju sedan förbi stugan.

Det är så kopiöst vackert här. Ett landskap som man föreställer sig endast finns i typ Yellowstone eller Rocky Mountains men som finns precis här. En av mina kusiner gifte sig här för 12 år sedan, faktiskt på dagen 12 år sedan. Jag fick höra (av en liten fågel som viskade i örat) att de skulle fira sin bröllopsdag på hotellet i Storforsen. Så vi köpte en hjärtformad box med choklad och lämnade till receptionen på hotellet med en grattishälsning från ”några som var gäster på bröllopet”. Hoppas de blir glatt överraskade.

Mindre lyckad selfie.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s