Hols

På både mammas och pappas sida så har syskonen byggt upp en liten ”stugby” på marken som deras föräldrar ägt. Pappa och hans syskon har stugor bredvid varandra längs Piteälven och mamma och hennes syskon utanför Boden vid en sjö, Holsvattnet. Himla kul att ha stuga tillsammans med sina syskon, önskar ibland att vi bodde lite närmare min bror så vi kunde göra detsamma.

Ikväll åkte jag och Richard till stugan i Holsvattnet, eller Hols som den också kallas. Jag har varit där mycket när jag var liten och våra barn har varit här nästan alla somrar. Skulle till och med vilja säga ALLA somrar. Här har vi badat, fiskat, plockat svamp, grillat våfflor, ätit kräftor eller bara tagit en kaffe och bulle på verandan och myst en stund. Men ikväll ville de inte följa med. Jag gissar att 17 och 14 är en ålder när det inte längre ”drar” så mycket. Vare sig stugliv eller utflykt med oss föräldrar.

När vi kom ut så var två av mina kusiner där i varsin stuga. Sån tur och lyx att få träffas en stund och prata. Uppdatera varandra om viktiga saker som Corona, jobb, loppisfynd, renoveringar, flyttar, barn, vänskap och allt annat mellan himmel och jord. Det regnade när vi kom men sprack upp i sol en liten stund när det var dax för bastubad.

Det blev en mysig afton. På bilderna ser man ju inte att det var 14-15 grader i luften och lika varmt (Läs:KALLT) i vattnet. Samt mygg.

3 reaktioner till “Hols

 1. Mysigt att se lite foton från Holsvattnet! Jag har fortfarande en hel del minnen från den dagen jag fick följa med er dit (39år sedan…skrämmande) – och bara positiva sådana 🙂 Vi pimplade Lake bl a med din morfar om jag inte minns helt fel, vilket var väldigt spännande för mig.

  Jag minns även stugan vid Piteälven med Björns typ ”motorcross-cykel” (?) och fiske även där!

  När jag tänker på allt jag fick uppleva hos er så känns det som jag var på besök en hel månad haha. Tänk vad mycket man hinner med som barn när man inte behöver tänka på mat, planering, tvätt, städ och fix…

  Gilla

   1. Fantastisk tur ♥️ – och jag är såååå glad att du letade upp mig efter alla år…
    Igår kom min kusin med fru på ett litet oväntat besök i stugan (de var ute och vandrade) och det var via denna fru som du hittade mig 😉. Våra familjer har aldrig riktigt umgåtts under vår barndom men igår fick jag chansen att berätta hur kul det är och att jag är så tacksam för detta. Som jag brukar säga: är lite tveksam med fb men fördelarna överväger!
    Stor kram och passa på att hälsa till dina gulliga föräldrar ♥️♥️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s