Finns det nåt tråkigare än att laga lunch på sommaren?

Vad äter ni till lunch på sommaren? Man kan ju inte ge barnen fil och Bullens Pilsnerkorv varje dag, kan man det? Det är ju en sak när det är varmt, som det ska vara på sommaren, men när det regnar och är mulet och kyligt…så känns det sådär med fil. Vad tycker ni är en bra sommarlunch?

Fil och müsli

Prövade nåt nytt idag till middag. Pauluns supermix. En färdig blandning med rött och brunt råris, quinoa, linser och pumpakärnor. Vi åker till Norrbotten i morgon så vi rensade ur kylen på allt vi hade: en grillad kycklingfilé, en majskolv, en paprika, lök chili, mynta, basilika och så stekte jag det med råriset och på med lite kall fetaost. Ganska gott blev det!

Att ha det här riset färdigkokt i kylen och kunna blanda i sallader tror jag kan vara superbra till sommarluncherna.

Efterrätten är iallafall fixad! Vi har hela backen full med hallon och skogen full med blåbär och det är verkligen en lyx att bara gå ut och plocka.

Nu lämnar vi stugan i några dagar och åker norrut. Även fast vi bara kommer vara borta i en vecka så vet jag att det kommer kännas som höst när vi kommer tillbaka. Konstigt det där.

Sommarlooken. Har inte fixat håret EN ENDA DAG sedan vi kom hem. Sminkat mig kan jag räkna på ena handens fingrar. Har princip bott i dessa kläder varenda dag. Varför ägnar jag så mycket tid åt att packa?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s