Tuffar på

Skönt med sol och värme igen. Idag har jag parkerat mig på bryggan och tänker inte göra någonting alls.

De få timmarna som det var städat i stugan var underbara. Nu är det kompisar och (totalt) kaos som gäller igen.

Men det kan vara fint i korta stunder. Så här såg det ut efter städningen.

Planen för nästa år är att byta ut köket. Det är gulligt men har bitit så gammalt och slitet att det inte längre går att få det funktionellt. Vi vill ha diskmaskin och mera arbetsyta. Ett fräscht skafferi och nytt kylskåp behövs också. Det enda som det är synd på är spisen, finns ingen ugn som gör bättre rostade potatisar och grönsaker. Men om vi gör nytt så vill jag ha induktion. Tydligen har jag trots tempot här ute inte längre tålamod att vänta minuter (!) på att spisen ska bli varm. Blir också galen av att plattorna inte går att sänka snabbt. Jag har blivit modern.

Sen vill jag också ta upp en dörr ut till altanen där soffan står idag. Det skulle innebära att jag får ”vända” på allt i rummet. Sätta matbordet framför nya sliding glasdörren. Soffan på andra sidan rummet, under bokhyllorna som får flyttad upp. Tror det skulle kunna funka och bli riktigt fint. Tänker också man kunde göra en gång i golvet av blandade kakelplattor som blir som en matta från ingången av nya dörren till köket. Tänk er så här, infällda i parketten fast inte så här jämnt. Jag skulle vilja ha olika ”marockaninspirerade plattor” i ett ojämnt mönster. Ska se om jag hittar någon annan bild av hur jag tänkt.

Jaja, kan visa fler bilder om ni vill en annan gång. Nya toan kanske hinner bli klar i sommar…vem vet. Då ska jag gladeligen visa bilder på den!

Nu åter till dagens jobb.

2 reaktioner till “Tuffar på

  1. Så fint ni har det! Vårt kök är lika funktionellt (dvs inte alls) som ett och vi behöver också byta ut vårt! Vi pratar om det varje sommar men kommer aldrig till skott! 😂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s