Kvällspromenaden

När vi köpte stugan för 20 år sedan så gick jag nästan varje kväll en kvällspromenad. I ett av grannhusen bodde ett par med en dotter som blev min goda vän. De hade två stycken hundar och när de skulle ut och rastas sista gången för kvällen, följde jag ofta med och så gick vi och pratade om allt och inget samt tittade på omgivningarna. Bra sätt för mig att lära mig alla stigar i skogen och vem som bodde var. Ofta plockade jag med mig en bukett blommor på vägen hem, det var en mysig stund.

Sen fick vi barn. Då var kvällsrutinerna nåt heeeeelt annat. Välling, saga och i säng. Utmattad, haha!

Ikväll gick jag ut igen.

Så himla mysigt när det börjar skymma! Det här ska bli min nya kvällsrutin. Så lätt det är att fastna framför tv:n med nåt gott i en skål.

En kamrat längs vägen.

Apropå kamrat. I två kvällar har jag stött på en galen rådjursbock i skogen som blivit så störd på att jag varit där att den har skällt och skällt och skällt. Stampat med hovarna och haft sig. Ikväll såg jag den igen men då med en flickvän. Det blev ingen utskällning men väl en ”arga-leken-stirr-tävling”. Han vann. Jag tycker ju alla djur är sjukt läskiga så jag gick snabbt därifrån.

Senaste kvällarna har man velat tända en brasa när man kommer hem men nu ska det visst vända och bli varmare igen. Visst välkomnar man sommaren tillbaka?

Avslutade kvällen med en bastu och ett dopp. Nu kommer jag sova gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s