En liten miniutflykt

Jag fick ett fint meddelande på WhatsApp av min vän idag, ”vad hade vi gjort utan er i Coronan…?”. Visst känner man så! Vilken otrolig tur vi haft som har kunnat hänga med några få kära vänner. Man måste ha några nära när det är tufft. Per Bjurman, journalisten på Aftonbladet, pratar i sin Corona-blogg från New York idag om ångest. Tydligen har han haft den, ångesten alltså, som följeslagare stora delar av sitt liv men i dagens krönika formulerar han tankar om ångesten kopplade till Coronan och New York. Han verkar varit väldigt ensam de här månaderna vi satt i karantän. Jag tror vi gjorde rätt som träffade våra vänner på en promenad nästan varje helg. Några timmar utomhus och avslutade nästan alltid med en Take Away Margarita. Det höll oss uppe.

Här i stugan har vi våra underbara grannar som vi träffar så gott som dagligen. Aktiviteterna här är ju också nästan uteslutande utomhus så det känns säkert. Bastun kanske kan ifrågasättas men men…

Idag gjorde vi tillsammans en mini-utflykt till Skottvångs Gruva, några kilometer från våra stugor. De har en konstutställning längs en stig i skogen och den var vi nyfikna att ta en titt på. Man går själv in och får upptäcka vad som finns längs stigen.

Svårt att sammanfatta vad det var vi såg men jag tycker det är kul när det oväntade dyker upp. Som här. Har ni vägarna förbi så är det bara att kliva in. Det är gratis.

De har också en kolmila varje år. I år heter den Milia och om någon vecka kan man komma hit och köpa sitt grillkol till Flintasteken. Haha, finns det någon som jag känner som faktiskt köper och äter Flintastek? Vore intressant att veta.

Sedan kikade vi litet i shopen där de säljer lite av varje. Jag köpte ett par begagnade silverörhängen men vad jag egentligen ville ha var ett (två!) av de här vita fårskinnen till våra två fåtöljer.

Smartast idag var den här lilla svampen med sprit för pekfingret som ska trycka kod när man betalar. För fikade gjorde vi också såklart.

KonstStig utställning.

En fin dag mellan regnskurarna.

2 reaktioner till “En liten miniutflykt

  1. Ser ut som ett underbart ställe helt i min smak (och konst) 🙂
    Varje gång vi ser en Flintastek i något annonsblad så måste vi liksom kommentera det typ: ”nämen vi kanske skulle slå till på en Flintastek hehe” 😉 eftersom vi båda vet att det INTE är aktuellt…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s