Vi hamnade mitt i demonstrationen idag

Det var inte meningen. Jag och Richard skulle gå upp till Herald Square efter han slutat jobbet för att kolla på förödelsen från igår. Eller rättare sagt, vi skulle kolla på barikaderingen inför kommande natt. Allt som byggts igen med plywood för att undvika mer plundring.

Jag och Richard gick iallafall där på eftermiddagen upp mot Macy’s och småpratade som man gör. När vi kommer till Park Avenue så ”känns det i luften” att nåt är på gång så vi stannar och kollar ner mot Union Square. Det kommer först några ströcyklister och skejtare som stannar och rekar. De cyklar ut i korsningen och blockerar för att stanna trafiken.

Poliserna börjar kolla sig omkring och ropa i sina ”walkie-talkies” (heter det verkligen det fortfarande??). Sen ser vi tåget. Massan av tusentals människor som kommer och marscherar Park Avenue upp.

De fortsatte sedan på 34th ner till 3rd Ave och då ringde jag till Nelle som var hemma. Gå ut på balkongen och ta en bild, detta är historia!!”

Genom kikarens lins.
Media var såklart där.

Vi avvek och gick hem. Nu är det alltså utegångsförbud från kl 20 som gäller veckan ut. Helikoptrar och polissirener är det enda man hör. Jag vill bara gråta.

Det här är inte min stad.

4 reaktioner till “Vi hamnade mitt i demonstrationen idag

      1. Intressant fråga. Och jag är alldeles för dåligt påläst för att kunna svara, men gissa kan jag ju. Jag tror landet är kvar ett bra tag till men det kan å andra sidan gå väldigt fort. Jag ger landet mer än hundra ytterligare år.

        Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s