Låst och bommat

Nu stänger man allt. Empire State Building har bommat alla fönster omkring trottoarerna. Affärerna lagar fönstren från glaskrossen igår. Man sopar upp splitter från gatan. Samlar upp skräp och tomma kartonger från det som stulits under nattens raid.

Jag blir mer och mer ”heartbroken”. Genom den lilla springa som syns ovanför maskerna signalerar vi som är ute med ögonen att vi är i detta tillsammans. Men jag kan inte längre säga att vi är vid gott mod och starka. Nej, de jag har pratat med är ledsna liksom jag. Tårögda. Skakar på huvudet.

Nu är det utegångsförbud resten av veckan. Från klockan åtta får man inte längre gå ut. Tur att vi redan hunnit vänja oss vid det genom Coronan. Som, antagligen, tar fart nu igen här i stan. Eller vad tror ni?

6 reaktioner till “Låst och bommat

 1. Det är så tragiskt att det är svårt att ta in allt… och dina bilder gör det än mer verkligt (och jobbigt), suck. Tyckte det räckte med Corona som förvanskade NYC och nu detta på toppen också. Suck, det är lite svårt att känna något hopp i dessa tider för USA vilket gör mig riktigt ledsen. Tack för att du visar och berättar från vardagen, kram.

  Gilla

   1. Nej, det hade jag inte koll på… snygg design. Ska jag läsa vidare om, tack! Har alltid tyckt frågan varit intressant sedan jag såg Rötter första gången (i början av 80-talet tror jag, jag var nog egentligen lite för liten…)

    Gilla

 2. Och jag som tror att mamma och jag såg den tillsammans…. kanske ska kolla det med henne – om det stämmer!?
  Dina föräldrar var nog ändå klokast 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s