Ge inte upp!

Ge inte upp att läsa Not on Stilettos – nu är jag tillbaka! Jag har fått smak för det ”riktiga livet” och har nu i två helger på raken levt IRL med vänner. Upstate New York har man släppt på karantänen och andra än essential workers får äntligen (hur äntligen det nu kan vara…?) gå tillbaka till jobbet, man öppnar restauranger (med begränsningar) och så vidare. Så vi har varit upstate under hela långa långhelgen. Faktum är att den enda del av New York som inte öppnat upp och släppt de hårdare restriktionerna är New York City. Barnen och Richard var lediga måndag och tisdag också. På måndag var det Memorial Day och tisdag Eid Mubarak, slutet på ramadan. Lyxhelg verkligen.

Då det var helt omöjligt att hyra bil för oss (allt är bokat på storhelger) så kom Catie och hämtade och lämnade oss inne i stan. Vilka vänner de är. Så på lördag kom vår ”skjuts” och på eftermiddagen var vi på plats i Carmel, Putnam County ute på landet.

Det regnade på vägen dit men så fort vi kom fram så klarnade det upp och blev värmebölja. Vi har haft upp emot 30 graders värme hela helgen.

Jag älskar som bekant deras hus och nån gång önskar jag att man hade haft möjlighet att ha ett mountain house med en sån här öppen spis.

Grilla s’mores…

Lördag kväll spelade vi kort. Ett spel Chicago som tog tre timmar! I slutet var ställningen 51,51,51,50 och så två personer på runt 35 poäng på grund av att de fått ”offra sig” och säga Chicago så att jag inte skulle vinna. Sån kul kväll!

På söndag kom våra svenska vänner och hälsade på. De hade lyckats få tag på en hyrbil över helgen. Vi har velat att de skulle träffa John och Catie då vi trodde att de skulle vara en bra ”match” och det var de verkligen. Vi har haft så roligt! När de kom käkade vi lunch och sedan åkte vi på utflykt och spelade fotboll, vandrade en led i skogen och sen på kvällen lagade vi en helamerikansk Burger-dinner. Vi har i många år köpt och ätit frysta Bubba-burgers. Den här gången köpte vi Bubba Burgers på Wagyu-kött. Gissa om det var gott?

Såna här torn av stenar som man byggde förr i tiden för att hitta längs vandringsleder, kallas birds på engelska.
Någon hade gjort en modernare version av birds och vi kopierade idén och målade stenar till en led bredvid deras hus.

Luften i skogen efter regnet på lördagen var magisk.

På landet kan man stå upp och åka sista biten hem i solluckan!

Barnen, i åldrarna 3-16 år, lekte ihop hela helgen. Jag älskar när det händer.

På måndagen så blev det premiärdopp. Vattnet var absolut badbart med svensk standard, 17-18 grader skulle jag säga. Om jag doppade mig? Njaaaääääeee…

Längtar hem till vår sjö och paddelboard. En stilla morgon när man tyst glider ut på en tur längs strandkanten. Zen.

Sedan släpptes kreativiteten loss och vi målade stenar till stigen precis bredvid deras hus. John hade en bra idé att man kunde skriva en dikt längs stigen, ett stycke på varje sten så när man gått hela slingan har man läst hela dikten. Han hade också en annan idé…att det skulle stå ”I’m watching you…” – satan vad rädd man skulle bli om man var ensam där ute i skogen och hittade den stenen!

När vi kom hem så avslutades helgen med den här solnedgången. Det är snart Manhattan Henge, när solen går ner exakt i mitten av gatorna som skär över Manhattan från väst till öst. Så vackert!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s