Fint men ändå skrämmande

Himlen igår kväll var så vacker. Det var längesedan vi hade de där solnedgångarna med röda, rosa och lila moln. Men ikväll så var det strängar av de rosa molnen som letade sig in över Manhattans skyline. På sociala medier delades bilder från alla tänkbara vinklar av staden.

Men, lite tråkigt känns det allt att veta att de där rosa, röda strimmorna är partiklar av föroreningar. Luften här i staden har blivit märkbart mycket bättre de här 2 månaderna vi har varit i lock down. Vi ser numera klart till New Jersey, genom hela 34th streeet, över Hudsonfloden och över till andra sidan. Vi kan se bilar köra med blotta ögat på vägarna i New Jersey. Och Brooklyn Bridge, som tidigare alltid varit ”skymd” i lite dis, är klar och tydlig från våra fönster på södra sidan. Flaggorna på toppen vajar i rött, vitt och blått.

Men trafiken har börjat tätna på gatorna. Ljudnivån ökar för varje dag. Helikoptrarna från The Hamptons startar och landar igen. Inte med samma frekvens som tidigare men de är tillbaka. Läste i en artikel att 420.000 människor har lämnat Manhattan under krisen. De välbärgade. Många till sina sommarhus ute på Long Island, The Hamptons. Så de där strimmorna av rosa moln är som en svans av girig, giftig kapitalism. Som letar sig tillbaka in mot staden, för att väcka den ur sin törnrosasömn.

Men visst är den fin, solnedgången.

3 reaktioner till “Fint men ändå skrämmande

  1. Du har aldrig funderat på att gå upp på taket och ta en sån där 360 graders film och lägga upp? 🙂 Eller gå runt och filma i stan rent allmänt när det här eländet är över – det skulle nog ge rätt mycket tittningar!

    Min farsa hade t.o.m. en frisör på besök en dag, för att ta hand om hår och skägg…Så vissa verkar ju göra hembesök också. Hoppas han hade mask.

    Gilla

    1. BOR din pappa här? Skicka hit frisören ASAP!!🤣🤣Tyvärr har de stängt taket i huset (och gymet, och alla gemensamma utrymmen utom tvättstugan där de städar med klorin värre än toaletterna på autobahn) – lovar att filma när allt öppnar igen. Det ser ju ljusare och ljusare ut. Kanske livet återgår lite mera till det normala när vi är åter efter sommaren…

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s