The Turtle Whisperer

Jag gick till parken. Lite kyliga vindar men ändå skönt i solen, precis som våren brukar vara. Jag hittade en liten skreva att lägga mig i på berget och tog fleecetröjan som kudde. Men jag kunde inte slappna av. Alltså, det var sköldpaddor överallt. Hur läskiga? Jag fick liksom för mig att de skulle klättra upp och börja bitas. Det har man ju hört talas om, att de kan bita av en vuxen persons finger!

Men jag fick en fin dag där ute i ”naturen”. Nu har grönskan kommit. Mycket av blomningen är förbi men nu är alla gröna färger som finns i full styrka.

Jag roas mycket av att gå och läsa på parkbänkarna. Så många som ”köpt” en bänk till sina nära och kära. En del har gått bort och hedras med en bänk, en del firas på sina jämna födelsedagar eller bara för att de är dem! Förvånansvärt många bulldoggar har en egen bänk i parken?

Efter sköldpaddorna gick jag en promenad. Precis när jag gick här, vid Metropolitan Museum och Cleopatra’s Needle, så tänkte jag på min vän Annika. När hon var här och hälsade på i maj 2013, så tillbringade vi en dag i Central Park på en filt. Vi hade picknick, varsin bok och någon skvallertidning hade vi säkert också. Vi drack vin och tog en skön tupplur efter något glas (så här minns iallafall jag den här eftermiddagen).

En riktigt varm dag i maj 2013.

Och precis då när jag går där, vid obelisken, så ringer Annika. På FaceTime!!! Är inte det otroligt?

Vi pratade länge i telefon om allt möjligt. Socialt arbete, Corona (duh!), hästar, jobb, ekonomi, böcker… Hon fick hänga med på promenad förbi Belvedere Castle, Bethesda Fountain, genom allén…så roligt att ”catch up”.

Sen hem till fängelset igen. Nelle hade bakat färskt bröd så jag antar att det kunder varit värre. Nu kör vi onsdag. Träning utomhus ikväll. I grupp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s