Cliffhangern

Man skulle ju kunna tro att vi varit med om nåt exceptionellt den här helgen som det lät igår men det är väl snarare så att vi fick ”touch” av det normala livet och det kändes helt plötsligt UNDERBART. Bra lärdom, vi har det otroligt bra när vi bara är.

Vi hade egentligen tänkt att hyra bil ända från torsdag kväll men hela dagen på fredag utlovades regn så vi sköt fram friheten ett dygn. Efter planteringen av jordgubben på fredag kväll så gick Richard och hämtade bilen…och inte vilken bil som helst. En mosterbil. Infinity XQ80 sjusitsig. Den var ENORM. Enligt Google så kostar den $91.000 i nypris. Försökte att inte tänka på det när vi körde runt.

Lördag morgon ställde vi in GPS:en på Montauk Point, alltså längst ut på Long Island och så åkte vi. Ute på Montauk Point ligger en otroligt vacker fyr och har ni inte läst min gamla blogg kan ni se hur den ser ut här, vi har nämligen varit där tidigare.

https://lottainewyork.blogspot.com/2015/07/nu-var-det-langesedan-vi-sags.html?m=1

Och varför säger jag det? Jo, för det gick såklart inte att åka hela vägen ut. Vi kanske borde tänkt på att allt är stängt, inklusive National Parks. Vilket Montauk Lighthouse såklart är. Antiklimax men…vi hade sällskap ut och istället fick vi en underbar dag på stranden. Vi började med en hämtlunch utomhus som var fantastisk. Jag åt en Lobsterroll, hummersallad i bröd med sallad.

Två lobsterrolls, två fish & chips och två cola slutade på 1060:- men var i denna stund värt det.

Känner ni igen restaurangen? Det var inte härifrån vi köpte vår Lobster Roll men jag var tvungen att stanna och ta en bild. Om ni sett serien The Affair så kommer ni känna igen det här stället. Det var här som Noah träffar Allison för första gången. Så roligt att de spelat in på ett ställe som faktiskt finns och ser exakt likadant ut.

Efter lunchen satte vi oss platt ner på stranden och där blev vi kvar i några timmar. Det var underbart.

Sova middag på stranden, finns det nåt bättre?
Öppet hav.

När vi skulle åka hemåt så kom vi till dagens höjdpunkt. Vi försökte ta oss ut till parken med fyren genom en vandringsled istället och på denna led såg jag nåt som jag först trodde var en liten råtta. Blev såklart skräckslagen men ändå nyfiken. Det var ingen råtta utan en mullvad. Jag har aldrig sett en mullvad!!

Vet ni hur stora de är? Jag har alltid trott att de är stora som en grävning eller bäver, typ. Nä – de är 11-16 cm som fullvuxna. P y t t e s m å. Det var en otroligt kul upplevelse och vi tittade en lång stund på hur den grävde sig framåt under översta jordlagret.

Vandringsleden var alldeles för blöt för att vi skulle kunna gå ut till fyren så vi fick vända efter bara några minuter. Istället bar det av hemåt genom alla Hamptons; East, West, Bridge och South Hampton.

Bridgehampton.

Det är långt ut till Montauk så resan hem var lite seg fast det gick bra ändå. Vi googlade vilka kändisar som bor där ute (alla typ!) och pratade om den här dokumentären:

https://www.svtplay.se/video/20459356/den-sommaren

Har ni inte sett den, gör det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s