Åsså söndagen

Vad vet ni om Ivy League Universities? Det är ju något man hört talas om men för oss svenskar kanske det inte betyder så mycket, vi har ju våra egna fina universitet.

Här på östkusten så betyder de allt. Ivy League är de åtta finaste, rikaste privata universiteten på östkusten. De är de mest rekommenderade och har den mest selektiva antagningen av studenter. De kallas Ivy League, ”Murgrönsligan” eftersom det växer murgröna på fasaderna av byggnaderna på samtliga universitet.

Princeton, som vi besökte igår ingår liksom Brown, Columbia, Cornell, Harvard, Dartmouth, Pennsylvania och Yale. De här universiteten tävlar både akademiskt och i idrott mot varandra och för många är det drömmen att gå här. Vi tänkte att det skulle kunna vara kul för barnen att se…hint hint. Sen att vi måste hosta upp en halv miljon i tuition per år det blir ett senare problem. Vi tänker scholarship!

Ett av biblioteken.

Vilket campus! Vart man än tittade så kändes det…hittar inte ord. Exclusive.


Princeton bildades redan 1746 men fick sitt nuvarande namn 1896. Det är USA:s fjärde äldsta högskola.

Princeton ligger i New Jersey och för mig så hör New Jersey också ihop med maffia. Osökt tänker man på Sopranos vilken är en av de bästa tv-serier jag någonsin sett. Vi försökte oss på ett Sopranosintro på vägen ut.

Haha – så ”bad ass” i våran Family Seven seater SUV.

Söndagseftermiddagen och kvällen parkerade vi oss i solen på balkongen. 26 grader i skuggan. Ljuva maj.

Det var helgen det.

3 reaktioner till “Åsså söndagen

 1. Låter som en härlig helg – och som ni var värda efter all instängdhet dessutom! Balkongen ser underbar ut och fin idé med lådorna till alla växter… samma temperatur på vår balkong idag – fast bara innanför glasen då förstås 😉
  Själv fick jag ett litet olivträd när jag fyllde år som jag just nu håller på att pyssla om för fullt 🙂

  Gilla

  1. Fick nu även se ditt inlägg från lördagen i mailen (som jag inte ser här på bloggen?!?)
   Vill du se mer mullvadar kan du komma och hälsa på oss i stugan… de är våra stora HAT-objekt trots att de är rätt små och söta. De gräver gångar i hela gräsmattan och för två år sedan hade vi ca 140 högar och en helt förstörd gräsmatta när våren kom 😦
   Vi gjorde om tomten när vi byggde ut och peppar, peppar men denna vinter hann de/den bara med ca 15 högar innan vi lyckades fånga denna i en av våra specialfällor som vi numera laddar så fort det kommer en ny hög (och vi är där…det är ett av problemen så att säga). Varje gång vi lyckats fånga en (och det är svåååårt) så är det segerkänsla hemma hos oss!

   Fy tusan vad det låter djurovänligt hör jag men det är inte kul med en helt förstörd tomt grrrrr.
   Där fick du lite mer info om mullvadar förutom den lilla storleken som sagt!

   Gilla

   1. Ibland när jag upptäcker ett stavfel så korrigerar jag det i efterhand och så kan det tydligen bli så att hela inlägget försvinner. Nu borde lördagen vara tillbaka!

    Tycker mullvaden var ursöt…men skulle inte vilja ha dem inpå knuten. Jag förstår er!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s