Det brukar ta flera timmar att gå och handla

Så idag var jag redo! Har frusit så många gånger i kön utanför Trader Joe’s så idag tänkte jag att jag klär på mig rejält (!) för den förväntade timmens köande i 7 plusgrader och duggregn.

Blir ni förvånade om jag säger att det här var dagen det inte var någon kö? Nähä det blir ni alltså inte? Gissa om jag svettades som en galning i butiken idag?? Munskyddet gav liksom en extra dimension till den instängda känslan. Jag hade på mig: tjocka sweatshirtbyxor, ullstrumpor, underställ, T-shirt på det, fleece, dunkappa (ja, K A P P A), mössa, ullvantar och halsduk. Hahaha, kan ni fatta hur varm jag var?

Är så less på det här nu. Så less. Vi har hyrt en bil i helgen. Jag är beredd att åka. Precis. Var. Som. Helst. Har ni nåt tips?

9 reaktioner till “Det brukar ta flera timmar att gå och handla

 1. Jag såg ett tv-program med industrihistoria. Det finns en akvedukt norr om NY för att leda vatten till en växande stad för typ hundra år sedan. Denna vattenledning möjliggjorde stadens tillväxt när det var vattenbrist. Ledningen var så framgångsrik att staden växte ännu mer och snart hade ledningen för liten kapacitet och fick ersättas med något annat. Nytt för mig men säkert känt för er. Flera gamla stenbroar och tunnlar finns kvar. Kan vara ett intressant utflyktsmål på väg till något annat. Trevlig helg.

  Gilla

   1. Croton Aqueduct. Finns tydligen old och new, det var den gamla programmet handlade om. Mer finns att läsa på Wikipedia.

    Gillad av 1 person

 2. Hellre för varmt klädd än motsatsen, brukar jag tänka…Då kan man ju alltid ta av sig. Svårare att gå hem igen för att ta på sig mer om man fryser.

  Av de få man mött de gånger man går ut, hostas eller nyses det för mycket…Absurt nog. Jag håller avstånd till alla själv så mycket jag kan, men det gör inte andra. Stryker förbi istället för att ta ut svängarna. Allt ansvar ligger som vanligt på en själv. Inget här bär mask.

  Känner väl igen platserna nedan också från en bok om N.Y. som jag fick till jul som 16-åring!

  Gilla

  1. Ja så tänker jag också – jag hatar att frysa! Att packa för mig kan ta en evighet, måste alltid tänka ”…om det blir kallt”.

   Här måste jag ändå säga att man inte hör en endaste liten hostning. Men det är klart, ingen är ju ute heller.🤷🏼‍♀️

   Att leva här är som att man går omkring i en kuliss ibland. Allt är så bekant fastän det är nytt. Alla filmer och bilder man sett genom livet och sen är man DÄR! Jag älskar den här staden så mycket.❤️🍎🗽

   Gilla

 3. Resetips: Åk längst ut på Long Island om du inte gjort det tidigare, till Montauk Point! Till fyren där och utsikten över Atlanten, så långt österut man kan komma. 🙂 Eller upp til St. John´s och Cape Spear i Kanada, som verkligen är Nordamerikas östligaste punkt! Såg en väldigt fin soluppgångsfilm därifrån.

  Sen, om du vill stanna inne och se filmer, kan du alltid se Crocodile Dundee (1 + 2), Gremlins 2, eller Alice. Den sistnämnda av Woody Allen handlar t.o.m. om en hemmafru i New York. 🙂 Eller så kan du ju alltid börja se hela Skönheten & Odjuret-serien som utspelar sig där! Då har du verkligen något att göra…;) Och se om du känner igen dig på de olika platserna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s