Lågvarv

Det börjar bli tråkigt, riktigt tråkigt att bara sitta hemma. Fortfarande får vi ju gå ut och röra på oss och handla mat när det är nödvändigt men det är inte kul att stå i kö i en timme för att handla och sen komma på att man glömt nåt (som mjölk eller smör) när man kommer ut. Sen finns det inte alltid allting i affären så då måste man börja om i någon annan affär. Tröstlöst.

Igår traskade jag iväg till Target, en affär som man kanske kan likna vid Åhléns. De får ha öppet på grund av att de säljer mat men de har också annat som heminredning, handdukar, kökssaker, kläder, smink – ja lite som som Åhléns. Det var underbart att få runt i en miljö som kändes normal. Jag handlade den mat jag skulle men också en liten kruka som jag tänkte att jag kanske kan ha tandborsten i i stugan eller pennor eller kryddor eller bara NÅT!

Och så köpte jag två tallriksunderlägg som ni ser i bakgrunden på bilden. Hade tänkt att de skulle passa på det runda bordet på balkongen men de blev jättefina på bordet inne också så jag ska gå dit idag igen och köpa några fler. Har haft sådana här förut men efter ett tag så blir de så sunkiga så man får byta ut dem.

Balkongen går framåt. Vi fick bänken igår och nu saknas det som gör en balkong mysig – matta, blommor, kuddar – men mest av allt vin och vänner!

De rosa lamporna drivs med solenergi och lyser jättefint på kvällen! Ska plantera jordgubbar i korgen tänkte jag.

Fint väder saknas också! Vi hade så kallt och blåsigt igår att det var omöjligt att vara ute. Jag hade tänkt att putsa fönster och torka av möblerna men det gick inte, jag höll på att frysa ihjäl trots dunkappa och mössa.

Så blåsigt att de grönvita kuddarna blåste av bänken!
Vi beställde en bamburulle till och kommer klä in hela balkongen. Sen kan vi ställa ut blommor och lyktor utan att vara rädda för blåsten.

Längtar tills vi kan sitta ute och njuta!

Från och med nu – alltid mask på!

4 reaktioner till “Lågvarv

  1. Man skulle fan beställa och dra på sig en riktig rymddräkt när man går ut…Känns nästan som läget blivit så nu. Men den skulle nog vara väldigt tung och även dyr…Undrar hur det skulle funka med en sån där heltäckande motorcykelhjälm med visir, tänkte jag också? Man har ju även slemhinnor i ögonen, även om man skyddar munnen och näsan….Det är otroligt att tänka att man får betrakta varje person som en potentiell smittorisk, men det är precis det jag också gör nu. Och jag undviker alla.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s