Hur går det med balkongen undrar väl ni?

Tja…det blev ju såklart storm och iskallt precis när vi skulle börja med balkongprojektet så vi har inte kommit så långt. Bordet har redan blåst omkull en gång och krossat en kruka med fat. Inget ramlade ner som tur var. Vi måste verkligen täcka för, det är min fasa att nåt ska ramla ner. Sen så har alla grejer som vi beställt inte kommit än och jag kan inte bestämma mig för vad jag ska ha för matta där under sittgruppen. I-LANDSPROBLEM!

Det som vi nu har är: bambuskyddet som ska sättas fast ordentligt i räcket(ev beställer vi så vi klär in hela balkongen även om det är lite synd på utsikten), de secondhandfyndade möblerna (Facebook Marketplace) som ska smörjas med lite olja, vinlådorna som väntar på jord och blommor och örter. Och vagnen med grillen såklart.

Där stolen står ska det stå en liten soffa med kuddar. Vad tror ni om en jutematta under? Eller en marockansk i svart/vit plast? Barnen och Richard vill ha ”gräs” men jag tror det blir för skarpt för ögonen inifrån. Det är ju samma färg som en fotbollsplan…vilket i och för sig kanske passat ”Karen”?
Så fina lådor!
Hahaha, inte är den vacker vagnen men passade perfekt för våra behov. På vänster sida finns tom en ställning för flaskor, ser ni det? Och under kan man också ställa saker. Man undrar vem som ägt den..?

Lite lyktor, lite mysiga kuddar och filtar. Blommor. Kommer bli mysigt tror jag!

På fredag blir det ett måste med mask. Hittills har det varit en rekommendation men nu, from fredag, ska alla ha mask i NYC vid tillfällen när man inte kan garantera social distancing på 2 meter. Det innebär väl i princip alltid utom hemma. Och ute på balkongen.

7 reaktioner till “Hur går det med balkongen undrar väl ni?

 1. Jag får en känsla av yrsel bara av att se bilderna! Du är modig 😂 Jag kommer ihåg första gångerna jag gick ut på min balkong på nionde våningen i Islamabad. Ångest… Men efter någon månad kunde jag till och med stå med ryggen mot det mkt låga balkongräcket och hänga lakan på tork. Så man kan vänja sig också…

  Gilla

  1. Ja den här är inget för höjdrädda! Men det blir en betydligt bättre känsla med bambuskyddet. Varje gång jag ser någon som tar en bild och håller telefonen utanför räcket får jag panik. Det är så högt. Så. Högt.

   Bodde ni i Margalla Towers..?
   Kram Lotta

   Gilla

 2. Balkongen kommer bli jättefin (med den fantastiska bakgrunden) – och lådorna du hittat, vilket fynd!
  Vill bara ge ett tips (kompromiss) om golvet på balkongen. När vi glasade in vår balkong (och byggde ut den liiite) så ville jag behålla trägolvet och ha fina trasmattor men gick med på en ”gräsmatta” den första säsongen för att känna på det hela. Dock en GRÅ ”gräsmatta” om du förstår vad jag menar 😉 Jag gick inte med på en grön! Jag minns fortfarande mannen i mattaffären som sa: ”jag lovar att ni inte kommer att byta ut den här då det är så skönt med en mjuk matta som gör golvet skönare också”. Hehe tänkte jag då…. vi har fortfarande kvar mattan nu efter typ 8 år och den är verkligen jätteskön att gå på! Det går att ha andra mattor ovanpå så att säga också 🙂

  Lycka till med fixandet!

  Gilla

 3. Du ser Chrysler building också, ser jag! Alltid tyckt den är bland de vackraste skyskraporna i New York.

  Det skulle passa mig utmärkt att bo sådär. 🙂 Men jag gillar inte hissar istället. Men desto större daglig motion! 😉

  Kan/får man gå upp på taket av huset också? Vore säkert ännu häftigare. 🙂

  Gilla

  1. Chrysler Building är min favorit också! Vi ser ända ner till Freedom Tower, sån lyx. Taket är en av anledningarna till varför vi valde den här lägenheten. Det är inrett med grillar, bord, fåtöljer, sittgrupper, solsängar, växter och världens finaste utsikt åt alla håll, även East river med alla båtar.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s