Trött

Jag är trött. Har inte sovit ordentligt på några dagar och upptäckte såklart att det varit fullmåne. Finns många som inte tror på att man kan påverkas av månen men jag svär på att det gäller mig. Nåväl.

Dagarna går.

Vi sitter fortfarande hemma.

Alla är tillbaka på online-jobbet.

…och den här veckan är precis som alla andra för här är man inte ledig över påsk. Vi kommer väl ändå försöka göra lite mysigt i helgen med massor av godis och så men det blir ju inte som det brukar. Hade vi inte suttit i karantän hade vi sannolikt åkt upp till vår vän Eliza i Connecticut och firat påsk med henne och hennes familj på farmen.

Så här fint såg det ut för 8 år sedan när vi firade påsk ihop för första gången.

På påsken i Connecticut brukar vi ha Easter Egg Hunt, vi har varit på vinprovning, loppisrundor – det brukar vara jättemysigt! Pratade med Eliza igår och hon är lika ledsen som oss att vi inte kan vara tillsammans. Det får bli nästa år.

Igår kväll så såg vi något kul på kvällen. Klockan 21 så spelade en lokal radiokanal Alicia Keys’ ”New York State of Mind” på radion i takt med en ljusshow på Empire State Building. Jag kopplade upp mig på radion och Nelle filmade. Det är roligt med att bo här. Det finns så mycket ”happenings” att delta i, och ofta på ett enkelt sätt. Kanske det är likadant hemma och att man blir hemmablind men jag upplever iallafall att jag tar del av mera kultur här. Inte bara museer och traditionell finkultur (som baletten till exempel) utan också att jag värdesätter att stanna och faktiskt titta på en väggmålning. Eller en skulptur. Det finns massor av skulpturer runt om Staden. Jag kanske ska försöka fota och visa er litet? Ja, det ska jag nog.

Så länge får ni hålla till godo med musiken och ljusshowen från igår. Filmen är ungefär en minut lång, vi spelade inte in hela sången. Sen återgick Empire State till att blinka i rött. Hjärtslag. Dunk-dunk…dunk-dunk…dunk-dunk…

2 reaktioner till “Trött

  1. Coolt! Spelade de låten genom högtalare över stan samtidigt då alltså? Trodde inte så många bodde på Manhattan tidigare, utan mer i Brooklyn och på Jersey-sidan och så. Jag drömde alltid om att bo högst upp i en skyskrapa. 🙂

    Det var inte Skönheten & odjuret som blev min först fascination för staden förresten, utan när jag såg ”Home alone 2: Lost in New York” för första gången. Det var nog där det började. 🙂

    Gilla

    1. Nej, jag var nog otydlig. Den spelades på en lokal radiokanal men jag hade önskat att den spelades från själva skrapan!! Jag har också så länge jag kan minnas velat bo i New York. Kommer inte ens ihåg varför längre men jag har liksom känt att ”jag hör hemma här”. Redan innan jag ens besökt staden.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s