I morgon börjar skolan igen

Nu har barnen sin sista dag på Spring Break och i morgon börjar online-skolan igen. Vi har fått schemat och också lite olika tider för möten när man kan koppla upp sig för att lyssna på Parents Association, parent coffee och liknande. Livet ska nu återgå till det ”nya normala”. Samtidigt läser vi att den här veckan väntas bli den värsta, nu uppmanas vi handla så sällan som det går och endast en i hushållet får gå till affären. Vi ska bära mask ute bland ”folk” och såklart hålla distansen. Sen har tydligen en tiger på Bronx Zoo blivit smittad? Vad är detta för virus?

Jag delar igen med mig av Manhattans stöd till alla som måste jobba. Jag har alltid tyckt att Manhattan är som en Transformer. Tung, stark men tyst – vilande i form av en stad – tills det behövs att staden reser sig – i full rasande kraft – och blir ett monster som kan ta sig an vilken fiende som helst för en fight. Det är min känsla nu när staden är tyst på dagen och sedan klockan 7 varje kväll så hör man blodet i ådrorna koka hos staden. Som reser sig igen.

Det är totalt overkligt att höra skallet av miljoner människor som ropar ut från sina fönster och balkonger. Totalt overkligt.

2 reaktioner till “I morgon börjar skolan igen

  1. Cool blogg och häftig utsikt! 🙂 Hur många våningar upp är det där? New York har alltid varit min dröm att se, men jag gillar inte att flyga. Men just nu är ju allt en enda röra i vilket fall…

    Det är det mest bisarra världsläge jag själv har upplevt i alla fall. Jag trodde inte det skulle bli så oerhört omfattande när man först hörde talas om Corona. Läget är rätt illa här i Stockholm också.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s