Synd på så rara ärtor

Central Park är så otroligt vackert om våren. Det är verkligen synd på så rara ärtor att man inte kan vara där och njuta av en brunch på Boathouse eller ta en drink på Tavern on The Green. Eller bara en picknick i gräset!

Jag gick inte långt in i parken idag men jag ville se hur blomningen börjat. Magnolia, rhododendron, påskliljor, tulpaner, körsbärsträd i alla möjliga färger. I helgen vill jag gå dit igen, på en längre promenad…om man får.

Idag så har man gått ut med en uppmaning om att alla ska ha ansiktsmask på sig när man går utanför hemmet så det gör ju det hela så mycket jobbigare. ALLT blir jobbigare. Jag har hittills bara haft mask när jag varit inne i mataffären och handlat men från och med nu så uppmanas man alltså ha det bara man går ut. Kan inte ens föreställa mig hur det ska bli att springa med mask? Kön till matvaruaffären var för övrigt dubbelt så lång idag som förra veckan. Kön på 31st Street gick hela vägen mellan 2nd och 3rd Ave. Det vill säga för att komma in i affären. 200 meter…kanske längre. Jag handlade inte.

Annars ”chillar” vi ganska mycket. Vill att barnen ska vara ute en stund varje dag men det är svårt. De kan ju inte träffa någon och de är ju liksom inte barn längre, som leker. Men nån timme om dagen kommer de ändå ut och ifrån sina skärmar. Och så har vi börjat spela lite spel igen. Bananagrams är fortfarande favoritspelet.

Om ni följer mig på instagram så har ni sett att jag delat ett klipp där man hör människor på Manhattan som applåderar de som måste fortsätta jobba i den här krisen. Sjukvårdspersonal, ambulansförare, poliser och andra nödvändiga yrkesgrupper. I Aftonbladet idag så har Per Bjurman sammanfattat det på ett väldigt fint sätt. Vi verkar vara grannar för han ser precis det som vi ser och hör det som vi hör här på östra Manhattan.

Här kan ni läsa hans text. https://www.aftonbladet.se/a/awQ7X2

2 reaktioner till “Synd på så rara ärtor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s