Balansen

Sedan jag hamnade i klimakteriet har hela kroppen hamnat i obalans. Jag som alltid varit åt det slankare hållet känner inte längre igen min numera ”rundare och mjukare” figur. Och jag gillar det inte (men jobbar med acceptansen)! Inser att jag redan haft hormonbehandling med östrogen i snart 2 år, galet hur fort tiden går.

Något som jag upptäckte tidigt i klimakteriet är hur viktigt det är med träning. Det hjälper verkligen till att motverka symptomen. Men. Träningen måste vara balanserad, iallafall för mig. Hård ibland och snäll ibland. Det är som att kroppen inte orkar med alltför hård träning hela tiden.

Jag har börjat varva med yin yoga vilket funkar bra för mig. Älskar den här posen som lugnar ner nervsystemet. Kan behövas i dessa tider.

Alltså, ligg på rygg med benen upp mot väggen. Rumpan ska också ta i väggen. Så skönt att ligga så här i några minuter per dag.

2 reaktioner till “Balansen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s