Vi gör vad vi kan för att roa oss

På förmiddagen gick jag ensam ut på en promenad. Barnen sover länge på morgnarna och Richard jobbar ju som ”vanligt”. Planen var att jag skulle gå över till Hudsonfloden och kolla in sjukhusskeppet som kom igår. Det ligger parkerat (säger man så med båtar?) på 46:e gatan längs med floden och ska ha cirka 1000 sängplatser om jag fattat det hela rätt. Tillsammans med Javits center och fältsjukhuset i Central Park så ska det kunna avlasta sjukhusen. Men jag kom aldrig så långt. Det blev så läskigt att gå på andra sidan 5th Avenue och runt omkring Port Authority. Där är det gäng av hemlösa som ”tagit över”. Det har alltid varit en samlingsplats för de som är utstötta från samhället (det är en jättestor busstation) men nu blev det så otroligt tydligt när det inte är någon annan där. Jag blev faktiskt rädd och gick hem istället.

Så här tomma gapar gatorna runt Times Square. Jag träffade av en slump en norrman i 20-25-årsåldern som blivit evakuerad från Santiago. Han hade några timmars väntan i New York och tyckte det var helt fantastiskt att kunna gå och se allt utan trängsel. Hoppas han tog sig hem.

Efter lunch gick jag och Richard på en till ”lufta-oss-promenad” med Buddy, grannens hund.

Buddy.

Vi gick till Sutton Place som ligger mellan Queensboro Bridge och oss, 1-2 km hemifrån. Jag hade någon gång för flera år sedan läst att här bor Generalsekreteraren (för FN) och mycket riktigt, när vi googlade var någonstans det låg så stod vi i princip framför porten. Residenset ligger på 3, Sutton Place.

Bakom huset fanns en tillhörande jätteterrass täckt i murgröna och blommande magnolior. Så vackert!

Med tanke på Security så är inte bilderna de bästa.

Sen gick vi hem och då hade vår nya grill kommit! Visst har vi grill på taket men nu när allting har stängt så bestämde vi att unna oss. Nåt kul kan man väl iallafall få ha!

Så ikväll blev det grillfest!

Även Buddys kompisar praktiserar tydligen social distancing.

En reaktion till “Vi gör vad vi kan för att roa oss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s