Sist på den här bollen?

Overnight oats. Har ni testat det? Det är lika poppis här i USA som chiapuddingen var för några år sedan. Man kan köpa den ungefär som en risifrutti i mataffären eller såklart göra själv. Jag trodde man skulle värma den innan man åt den och bland det äckligaste jag vet är havregrynsgröt – så nej tack, har jag tänkt. Tills jag fattade att man äter den KALL. Jag som älskar havregryn!

När jag var liten och sov över hos farmor och farfar i Strycktjärn, Älvsbyn så åt jag och farfar antingen ”smolanedi” (smulat tunnbröd med lingonsylt och mjölk) eller fil med havregryn och lite socker till frukost. Det skulle vara tillräckligt mycket havregryn för att bli en gröt…ungefär som overnight oats. Cirkeln är sluten!

Jag googlade fram ett recept igår kväll för att testa. Hittade ett från Food Pharmacy och freestylade med det jag hade hemma. Lika delar havregryn och mandelmjölk, pumpakärnor, mandlar, frystorkade blåbär, kanel och en puff kardemumma. Så himla gott. Och nyttigt. Testa om ni inte gjort det!

3 reaktioner till “Sist på den här bollen?

  1. Tack för inspirationen! Har tänkt på detta länge men precis som du, inte fattat riktigt att det blir gott kallt (gillar INTE varm gröt som sagt) Nu har Stina och jag provat oss fram här några dagar och det är ju en riktig hit faktiskt 🙂 Favoriten hittills är att jag blandade ner äppelbitar och kanel vilket var otroligt mumsigt på morgonen sedan.

    Gilla

      1. Ja blåbär har jag kvar att testa… kanske har några i frysen – ska kolla ikväll! Banan och hallon är gott också men de tar jag på först på morgonen!

        Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s