Idag föddes en toppenidé

Apropå träning!!

Jag pratade i telefonen med en kompis idag och hon berättade om en man som hon hört talas om som varje dag, trots att vara sjuklig och hemmasittande i karantän, fick ihop 12.000 steg hemma i 3-rummaren. Snacka om spår i parketten!

Då föddes en idé! Vårt gym är stängt, alla gemensamhetsutrymmen är stängda och man får inte träna ihop med andra. Men. Vi bor ju på 35:e våningen. Ingen kan väl hindra mig att ta trapporna upp! Det måste ju vara kanonbra träning. Hissen ner (jag har ju dåliga knän) och så gå trapporna upp en eller kanske två gånger. Måste ju höja pulsen rätt rejält! Ska testa i morgon, sen får ni en utvärdering.

I det huset som ser ut som ”trappor” till vänster i bild bor vi. Vår lägenhet vetter åt andra hållet och är högst upp så det är ju ganska många trappsteg. Ska räkna!

5 reaktioner till “Idag föddes en toppenidé

 1. Superbra idé Lotta! Vi har ju trapporna upp från sjön på landet (se min insta från i helgen) och nu är det inte direkt 35 våningar vi pratar om men 😉 – älskar den effektiva träning det är att rusha upp där ett antal gånger. Jag blir helt slut efter säg 10 gånger och så lite stretching på det… ca 25-30min totally!

  Annars är vi korttidspermitterade fr o m igår och jobbar nu endast 40% (dvs 40% av 80% för mig vilket är 12H50min i veckan…). 40% av styrkan är varslad också (dock inte jag – ännu ). Helt galet allt som händer och jag hoppas Sverige orkar ”stå emot trycket” från resten av världen som stänger.

  Tack för allt du skriver – och det är inte tråkigt för oss andra!
  Själv ska jag nu börja med att städa ugnen på min första ”lediga dag” så att jag känner att jag bockat av något på min ”värstalista” hehe.

  Kram.

  Gilla

  1. Kul att höra om trappträningen! …inte lika kul att höra om jobbet.😔Det är inte klokt ju! Det är läskigt att tänka på de långtgående konsekvenser som detta kommer att få. Undrar hur vi kommer blicka tillbaka på den här tiden om 10 år? Kram från ett spöklikt och tyst(are) Manhattan.

   Gilla

   1. Ja visst är det läskigt – och att det gått så fort! Det kommer många dokumentärer om denna tidsperiod framöver, var så säker 🙂

    Gilla

 2. Trappträning är hur bra som helst. Jag föreslår följande efter viss upptrappning: 1. Någon form av lätt uppvärmning typ gå på stället i fem minuter. 2 trappor vån 29-34. 3. Trappor vån 15-29, 4. Trappor 1-15. 5 .trappor vån 1-34. 6 gå på stället i fem minuter. 7. Stretching.

  Gilla

  1. Det var ASJOBBIGT!!! Jag hade först gått ca en mil (till Brooklyn Bridge) gjort lite övningar på en fotbollsplan på vägen och avslutade med t r a p p a n. Vån 1-10 gick ganska bra men där var jag tvungen vila första gången. Sen ungefär vart 5:e våningsplan. Hade hög puls hela vägen och mycket mjölksyra på slutet. Men känns bra! Nu blir det stretch! Bra tips.💪🏻👊🏻🔝

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s