FDR Drive

FDR (Franklin D Roosevelt) Drive är en väg som alltid har trafik. Den går längs hela Manhattan på East River-sidan och är en flerfilig motorväg som aldrig är tyst. Aldrig. FDR ligger precis bakom vårt hus och i förmiddags när jag var ute på min ensamträning, i regnet, såg det ut så här. Inte en bil.

Overkligt! Om man har varit här i New York så förstår man hur konstigt det här är. Sen kom det såklart lite trafik men just när jag passerade i vår korsning så var det helt tomt.

Sjukt snygg idag! Det ser betydligt trevligare ut än det var. Snöblandat regn och typ 5 grader.

Ute var det också folktomt men det var ändå värt att gå ut i ösregnet, så skönt att få röra på sig litet. Man blir lite handfallen när man inte har sin frihet. Jag försöker hänga med i nyhetsrapporteringen men det blir lätt att man blir stressad. 20.000 konstaterade fall…samma nivå som i Italien…inte nog många respiratorer…en död i timmen – vem vill egentligen veta det?? Var tvungen att handla idag också. Vi har ju beställt mat online tidigare men den servicen är så ”back-logged” att man får vänta en vecka på sin beställning om man ens får en slot. Jag gick till vår vanliga affär, Trader Joe’s, och handlade mat för ca 4-5 dagar. Tänker att vi ska ha så vi klarar några dagar om vi skulle bli sjuka och inte ens kommer ur sängen. Pratade en stund med den som jobbade i kassan på Trader Joe’s idag. Han hade hört talas om Löfvens tal igår. En avlägsen släkting till honom var med och grundade ACNE och den personen hade tittat på talet igår och skickat mail och länkar till hela släkten så de skulle kunna titta på hur Sverige hanterar Coronakrisen. Föredömligt enligt honom. Jag undrade hur han visste att jag var svensk? ”Well, your Fjällräven and your hat sorta gave you away”.

Sen var det det där med toapappret. Det är det sämre med…bara 4 rullar kvar. Living on The Edge.

I övrigt har vi kollat klart på Kalifat som från och med den 18 mars finns på amerikanska Netflix. Så bra! Tips om NI hamnar i karantän. Kram till er alla!

Såg den här på Instagram.

2 reaktioner till “FDR Drive

  1. En fd skolkamrat till mig är en av grundarna till Acne. Han har nu en liten butik på Hökens gata där han säljer Japaninspirerade leksaker, Acne junior. Hoppas ni reder er i NY. I dag ska jag faktiskt till jobbet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s