Vad gööör vi då?

Vi lagar till exempel väldigt mycket mat. Frukost, lunch och middag för 4 personer hela tiden är, liksom på sommarlovet, en mardröm! Och sen snacks på det! Nelle har de senaste veckorna bakat: biskvier, drömtårta, morotskaka, hemgjord kola. Inte så vidare bra för figuren så jag försöker balansera upp med lite nyttigheter. Kale chips till exempel! Så himla gott och enkelt att göra.

Skölj grönkålen och rensa bort de hårda stammarna. Riv i lagom stora chipsbitar. Lägg allt i en stor skål. Ringla över lite olivolja som masseras in i kålen. Skulle tro att en halv till en tesked räcker men har aldrig måttat. De ska inte dränkas i olja. Strö sedan ut på en plåt så de ligger jämnt och inte på varandra. Havs-, eller flingsalta. Grädda på 150 grader i 10-12 minuter eller tills de är ”torra”.

Alla i vår familj gillar dessa!

2 reaktioner till “Vad gööör vi då?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s