Kan inte Ni berätta hur ni har det?

Jobbar ni hemifrån? Är ni friska? Har ni fått ställa in resor? Hamstrar ni toapapper som galningar? Är ni rädda?

Har pratat med både släkt och några vänner och alla är påverkade på lite olika sätt. Jobbosäkerhet, ekonomi, riskgrupp…

Hur var Corona påverkat Dig?

Hoppas på turen!

6 reaktioner till “Kan inte Ni berätta hur ni har det?

 1. Jag har bokat av alla jobbresor, vi tar inte emot besökare på kontoret men annars är det kämpa på som vanligt. Vi får jobba hemifrån men än så länge är det frivilligt. Barnens träningar fortgår men alla matcher är inställda. Vi har knappt bunkrat något men å andra sidan finns det väl mat hemma för flera veckor om man tittar tillräckligt djupt i skafferiet och utanför boxen. Toapapper råkar vi ha hur mycket som helst i och med att det nyss var leverans från någon idrottslag som vi råkat dubbelbeställa från. Fonderna har väl krympt till knappnålsstorlek men vi och alla vi känner är friska.

  Just det, taklisterna är snart på plats, man kan ana att snön snart börjar smälta, slalom på helgerna och någon löprunda under veckan. Jag har lärt mig handrolla med kajak och vi åt grymt god mat på en oväntad köttrestaurang i stan.

  Ser fram emot hemester i sommar!

  Gilla

  1. Allt under kontroll skulle jag vilja säga! Med undantag av fonderna då…men snart blir ni rika igen när ni börjar kränga toapappret på svarta marknaden.😂Hemester i Hols och på Alder är ju det bästa!☀️🏊🏻‍♀️🛶👙

   Gilla

 2. Inställda körövningar, inställda körresor – men annars allt väl! Folk verkar handla torrvaror som knäckebröd, torrmjölk o dyl men hyllorna fylls upp med mer varor. Idag sa’s på nyheter att 70+:are ska stanna hemma och låta barn och bekanta fixa det praktiska utanför hemmet ….. hm – låter bekvämt…

  Gilla

 3. Allt känns overkligt och samtidigt som det sämre läget i Sverige är en bit bort så känns det olustigt att veta att snart är det plötsligt någon som man känner, eller en själv, som är sjuk i covid-19. Ungefär som en skogsbrand som ökar i storlek och fart och sakta men säkert närmar sig Glommersträsk/Arvidsjaur.

  Tänker även att detta redan finns här, det är bara det att endast de som kommer in akut testas… Och just det har inte hänt än vilket skapar en falsk trygghet (det är vad jag tror). Är orolig främst för mina föräldrar. Blir även upprörd över att många som bor här uppe lever under med nåt slags ”livet här och nu” tänk som krasst kan leda till att om 2 veckor är det folk som dör pga plats/personalbrist i Piteå/Sunderbyn. Vi har bara chansen NU att agera proaktivt. Inte sen.

  Kan verkligen tänka mig att läget för dig/er är ännu mer ”påtagligt” obehagligt. Dock måste det vara skönt med tydliga direktiv kring vad man får /inte får göra.

  Vi är alla i detta tillsammans och det som händer är så mångbottnat…

  Kramar från Glommersträsk!

  Gilla

  1. Jag instämmer! Jämförelsen med skogsbrand är spot on. Det blir väldigt obehagligt när det börjar lukta brandrök om man inte evakuerat trots uppmaningar från myndigheter. Idag fick vi just höra att NYC är epicenter för Corona här i USA. Vi håller oss inne eller ute med rekommenderade 2 meters avstånd.
   Kramar tillbaka ända till Glommers!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s