En rutin?

På söndagar verkar det som om jag och Richard har fått en ny rutin – långpromenader! Barnen vill slappa på söndagar med sen frukost, kolla film (eller youtube eller vad tusan det nu är de kollar på?) och bara chilla. Så då har det ju passat bra att vi gått ut och lämnat dem ifred en stund.

Idag gick vi först till AppleStore inne i Grand Central Station.

Vi skulle kolla prisuppgifter på en telefon och klocka som en av våra vänner eventuellt tänker köpa men det slutade med att jag kom hem med dessa.

Jag har inte sneglat eller trånat efter trådlösa lurar men nu har jag upptäckt att jag har ett behov. Gymet. Jag tränar ofta, eller ibland iallafall, till en app och då går det bara inte med sladdar. Förut hade jag ett armband till telefonen men den nya telefonen passar inte i det och ja…nu blev det så här. Jag köpte 2:a generationens utan gummipluppar.

Sen gick vi in i Central Park. Vädret har varit helt fantastiskt! Lite kyligt men strålande sol och underbar luft!

The Bethesda Terrace and Fountain.
Belvedere Castle.

Sen gick vi ut ur parken på västra sidan för att hitta nånstans att äta lunch. På vägen till Amsterdam Avenue, som har massor med restauranger, passerade vi denna gata. Vilka hus!!

Richard frågade mig ”vet du vad de där är?” och pekade på ett lås som satt fast i ett galler. Bredvid satt flera lås till…eller mer som små boxar med kombinationslås.

Jag hade inte en aning. Då berättade Richard att det är små boxar och i de boxarna så lägger folk sin hemnyckel till städerskan, nannyn, hantverkaren eller nån annan som behöver komma in i huset och så sms:as koden innan så städerskan med sifferkombinationen kan låsa upp boxen, ta nyckeln och gå in. Ingen överlämning behöver ske ”in person”. Smart och helt nytt för mig. Nu kommer jag säkert se såna här lås överallt på gatorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s